Λύγισε η Βενετία από τις πλημμύρες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη – Δραματική η κατάσταση

Στην πόλη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε. Συντετριμμένοι οι κάτοικοι της Βενετίας μετρούν καταστροφές. Ανεπανόρθωτες οι ζημιές στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πλέον η Βενετία μετά τις πλημμύρες που γονάτισαν την πόλη και την εμβληματική της εκκλησία του Αγίου Μάρκου με τους κατοίκους να είναι σε απόγνωση. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε περιέγραψε τις πλημμύρες ως χτύπημα στην καρδιά της χώρας.

Σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να αποφασιστούν έκτακτα μέτρα για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι της πόλης. Επίσης, αποδεσμεύθηκαν κονδύλια για να ενισχυθεί ο δήμος καθώς μόνο η Βασιλική του Αγίου Μάρκου μετράει ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο αρχιεπίσκοπος της Βενετίας, Φρανσέσκο Μοράλια είπε ότι οι ζημιές στην εκκλησία είναι ανεπανόρθωτες και η κρύπτη της πλημμύρισε για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Φυσικά η Βασιλική του Αγίου Μάρκου είναι κλειστή για τους τουρίστες που δεν κυκλοφορούν ούτε σήμερα στους δρόμους αλλά κλειστό είναι και το διάσημο θέατρο Λα Φενίτσε και το Παλάτσο Ντουκάλ που έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Το ηθικό των κατοίκων της Βενετίας είναι στα τάρταρα με τα νερά που δεν έχουν ακόμα υποχωρήσει αρκετά να έχουν βγάλει γόνδολες στην στεριά, να έχουν προκαλέσει καταστροφές σε καταστήματα και ολόκληρες περιοχές να είναι μέσα στις λάσπες.

Η πόλη είναι και σχετικά αποκομμένη καθώς πέντε θαλάσσια λεωφορεία έχουν βγει εκτός λειτουργίας και είναι αυτά που τους συνδέουν με την ενδοχώρα.

Η Βενετία μετράει και δυο νεκρούς ως αποτέλεσμα της πλημμύρας.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ