Υπόθεση Novartis: Δεν κλήθηκα ποτέ για κατάθεση από τους εισαγγελείς, υποστηρίζει ο Φρουζής

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής συνεχίζει, για δεύτερη ημέρα, την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας ισχυρίστηκε πως ουδέποτε εκλήθη από τους εισαγγελείς για να καταθέσει, κάτι που διαψεύδουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου αναφέρουν πως κλήθηκε συνολικά τρεις φορές: τον Φεβρουάριο του 2018, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2019, αλλά επέλεξε να αποστείλει υπόμνημα, όπως αναφέρουν.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να δήλωσε ότι δεν έλαβε ποτέ αντίγραφο της δικογραφίας της υπόθεσης, ενώ αρνήθηκε πως είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Επίτροπο της Κομισιόν, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες.

Αρνήθηκε ότι είχε ποτέ ιδιωτική συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και επέμεινε ότι δεν του μετέφερε ποτέ κάτι τροχήλατο, αναφερόμενος στις πληροφορίες περί μεταφοράς χρημάτων στο Μαξίμου με βαλίτσες. Σημείωσε δε, ότι τον είχε δει μόνο μία φορά σε μία μεγάλη εκδήλωση, όπου είχε κληθεί ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ.

Όσον αφορά στις επαφές του με άλλα πρόσωπα τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση τόνισε πως: συναντήθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη τέσσερις – πέντε φορές παρουσιά μελών του ΣΦΕΕ, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο δύο φορές και τον Παναγιώτη Πικραμμένο μία φορά στο Μέγαρο Μουσικής.

Ακόμη, σημείωσε πως πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση των τιμών των πρωτότυπων φαρμάκων, είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Άνθρωπος δεν πήρε ούτε ευρώ από μένα», διατράνωσε ενώπιον της Προανακριτικής.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ