Η ΑΜΚΕ «Με Οδηγό Tο Διαβήτη» και «Diabetes Challenge Project» στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με Οδηγό Tο Διαβήτη»  διοργάνωσαν ενημερωτική ομιλία για τη νόσο στους σπουδαστές της Σχολής!

Η ομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΣΒΙΕ με εισηγητή τον κ. Αντώνη Λέπουρα, ιατρό – διευθυντή της Διαβητολογικής Μονάδας του Metropolitan Hospital, εντάσσεται στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον σακχαρώδη διαβήτη της ΑΜΚΕ «Με Οδηγό Tο Διαβήτη», με τίτλο «Diabetes Challenge Project».

Η πρόεδρος της εταιρείας κα Αναστασία Καφούση προλόγισε την εκδήλωση, τονίζοντας την αξία της σωστής ενημέρωσης, της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης της νόσου ενώ ο κ. Λέπουρας αναφέρθηκε διεξοδικά στους παράγοντες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της στον ανθρώπινο οργανισμό, στα είδη του διαβήτη και στα συμπτώματα του.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Diabetes Challenge Project», αναγνωρίσιμα κι επιδραστικά πρόσωπα του πολιτισμού, των media, της πολιτικής και του αθλητισμού μέτρησαν το σάκχαρό τους και ανέβασαν το σχετικό βίντεο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media με hashtag #metrisoukiesy, προσκαλώντας κάποιο άλλο αναγνωρίσιμο πρόσωπο να πάει στο φαρμακείο και να κάνει το ίδιο. Στόχος της εκστρατείας ήταν η ενημέρωση για τον διαβήτη και η πρόληψη του, η έγκαιρη διάγνωση νέων περιστατικών καθώς και η καλύτερη αντιμετώπιση των πασχόντων.

Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ μετείχε στην εκστρατεία ενημέρωσης για τη νόσο του διαβήτη, ενθαρρύνοντας τους σπουδαστές του να πραγματοποιήσουν και οι ίδιοι μετρήσεις σακχάρου στο τέλος της ομιλίας.

Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ παρέχει συνεχή επιμόρφωση στους σπουδαστές του στο πλαίσιο της διαμόρφωσης τους ως ολοκληρωμένους και άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ