Αντίστροφη μέτρηση για την Ελευσίνα Παγκόσμια Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021


Η διοργάνωση «Ελευσίνα Παγκόσμια Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021» κυριάρχησε στη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, το μεσημέρι της Πέμπτης (14.11.2019).

Όπως τόνισε η κ. Μενδώνη, η προσπάθεια που πρέπει να γίνει ώστε να επιτευχθούν τα αναγκαία της διοργάνωσης “Ελευσίνα Παγκόσμια Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021” είναι “ηρωική”, καθώς, όπως είπε, “μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα”.

“Επί 36 μήνες τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο δημοτικής αρχής, δεν έγινε απολύτως τίποτα”, δήλωσε χαρακτηριστικά και ο νέος Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου.

Clik4more: Πανηγυρίζουν στην Ελευσίνα για το χρίσμα Πολιτιστικής πρωτεύουσας το 2021!

Ο Δήμος Ελευσίνας προχώρησε στη συγκρότηση νέου 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, πρόεδρος του οποίου είναι η Δέσποινα Γερουλάνου, μέλος της διοίκησης επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Εριφυλλίδης, δικηγόρος.

Παράλληλα η υπουργός Πολιτισμού αποκάλυψε ότι η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα περάσει από την Ελευσίνα, κάνοντας δεκτό το αίτημα του Δήμου, καθώς εδώ και οχτώ χρόνια δεν περνούσε από την πόλη.Από την Ελευσίνα στην… Κίνα, τη Σαλαμίνα και τις Θερμοπύλες

Όσον αφορά το ταξίδι στην Κίνα ανακοινώθηκε η διακρατική συνεργασία, καθώς, το 2021 θα είναι έτος πολιτισμού και τουρισμού Ελλάδας – Κίνας. Η κ. Μενδώνη θα επισκεφθεί το Πεκίνο ξανά στις 27 Νοεμβρίου για να πάρει μέρος στο 3ο φόρουμ αρχαίων πολιτισμών.

Επίσης, στη συνέντευξη Τύπου η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τον εορτασμό το 2020, των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και των Θερμοπυλών.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην Κυνόσουρα υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο, στο οποίο θα δημιουργηθεί υπαίθριο θέατρο, ενώ τα υπάρχοντα ναυτικά οχυρά θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας εκδηλώσεων και εκθέσεων.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ