Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία – Προειδοποίηση για τσουνάμι


Λόγω του ισχυρού σεισμού οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Ινδονησίας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Το επίεκεντρο εντοπίζεται στη Θάλασσα των Μολούκων και έχει εστιακό βάθος 52 χιλιομέτρων.

Για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες, ωστόσο έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ την ίδια περιοχή έπληξε ένας ακόμα ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,9 Ρίχτερ τον περασμένο Ιούλιο ενώ η αμέσως προηγούμενη ισχυρή σεισμική δόνηση είχε σημειωθεί τον Μάρτιο και ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ.

‘Εντονη σεισμική δραστηρίοτητα στην Ινδονησία
Να σημειωθεί ότι στις 12 Νοεμβρίου στην Ινδονησία σημειώθηκε μια ακόμα ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό της ήταν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του νησιωτικού συμπλέγματος της Ινδονησίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Halmahera.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 79 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Ternate, η οποία αριθμεί πάνω από 100.000 κατοίκους. Το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 119 χιλιόμετρα.

Η περιοχή παρουσιάζει πολύ έντονη σεισμική δραστηριότητα, ενώ σύμφωνα με τους γεωλόγους, έχουν ενεργοποιηθεί τα μεγάλα ηφαίστεια, γεγονός που δεν αποκλείει ακόμα μεγαλύτερους σεισμούς στο αμέσως επόμενο διάστημα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ