Τσίπρας: Στήνουν προβοκατόρικη πολιτική αλλά… δεν τσιμπάμε. Κινδυνεύει η Δημοκρατία


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι στήνει πολιτική προβοκάτσια ενόψει του εορτασμού της 17 Νοέμβρη, ενώ παράλληλα προστατεύει τα «λευκά κολάρα», δηλαδή τους τραπεζίτες που υπέγραψαν τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από την Φλώρινα όπου μίλησε χθες το βράδυ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ αλλά και γενικότερα στην στάση που κρατάει σήμερα η αστυνομία είπε ότι «η επιλογή να γενικεύσουν την εικόνα του “μπάχαλου” σε όλον τον φοιτητικό κόσμο δεν είναι τυχαία. Γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους ώστε να θρέψουν το κοινό τους και να δημιουργήσουν την αίσθηση της προβοκάτσιας. Στήνουν προβοκατόρικη πολιτική και εμείς δε θα τσιμπήσουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα στο δημοσίευμα των Financial Times το οποίο «είχε κεντρικό θέμα το “ξέπλυμα” χρήματος που ψήφισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους εγκληματίες με τα “λευκά κολάρα”, που θα τους επιστραφούν πάνω από 1 δισ. δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία» και κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην απαντήσει στην σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος στην ώρα του πρωθυπουργού.

Click4more: Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τους Ποινικούς Κώδικες και τη διαφθορά

«Κάνουν τα στραβά μάτια στους εγκληματίες του χρήματος, στους τραπεζίτες που υπέγραψαν τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έσπευσε με τις αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα να τους δώσει τη δυνατότητά  να πάρουν πίσω τα χρήματά τους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «στάση επιείκειας απέναντι στους οικονομικούς εγκληματίες» και πρόσθεσε: «Κινδυνεύει η ίδια η Δημοκρατία. Το δημοσίευμα των FT δεν θα το δείτε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Από την προσπάθεια μεθόδευσης περάσαμε στο να κινδυνεύει η ίδια η Δημοκρατία. Ζητάμε να μην γυρίσουμε πίσω στις εποχές που έπρεπε να γυρίσουμε σε ξένους σταθμούς για την ενημέρωσή μας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμα ότι η ΝΔ ότι «δεν υπερψήφισε την ερμηνευτική διάταξη του αρ.86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, – τον νόμο δηλαδή που δημιούργησε ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική. Εμείς λέμε με την ερμηνευτική διάταξη ότι η δωροδοκία δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού, ώστε να μη αναγνωρίζεται παραγραφή» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο Κυριάκος  Μητσοτάκης συναντά τον Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη. Φανταστείτε τι θα έκαναν εάν εγώ τον συναντούσα». Έκανε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι «ως αντιπερισπασμό για την συνάντηση αυτή η ΝΔ «ταΐζει» το ακροατήριο της με αστυνομικές επεμβάσεις στους φοιτητές, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θρέφει τους μπαχαλάκηδες».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ