Γιάννα Αγγελοπούλου: Αφήσαμε λεφτά στον Καραμανλή από τους Αγώνες – Το λάθος του Τσίπρα

Γιάννα Αγγελοπούλου για όλους και για… όλα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας και το μεγάλο λάθος του.

«Ποταμός» η Γιάννα Αγγελοπούλου στην πρώτη της συνέντευξη μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να της αναθέσει την ηγεσία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Μιλώντας αργά το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Αποτύπωμα» στον ΣΚΑΙ, η Γιάννα Αγγελοπούλου απάντησε ακόμη και στο αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 ήταν μια από τις αιτίες που χρεοκόπησαν τη χώρα.

«Οι Ολυμπιακοί του 2004 δεν χρεοκόπησαν τη χώρα, είναι λάθος, είναι ψέμα», είπε η Γιάννα Αγγελοπούλου, αποκαλύπτοντας πως από τον προϋπολογισμό ύψους δυο δισ. που είχε η Επιτροπή, έμειναν χρήματα. «Οι Αγώνες πέτυχαν (…) αφήσαμε 135 εκατομμύρια στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Για τα υπόλοιπα ρωτήστε τις κυβερνήσεις που ήταν υπεύθυνες», είπε.

“Η Γιάννα ξεκίνησε από μια μέση οικογένεια από το Ηράκλειο Κρήτης. Προσπάθησε να κάνει τη πορεία της έγινε δικηγόρος. Είναι μια Ελληνίδα”

«Παραδώσαμε έργο στην ώρα του, από τους 150.000 εθελοντές δεν ζήτησε κανείς να διοριστεί. Εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά με έστειλαν σπίτι μου. Δεν υπάρχουν λογικές εξηγήσεις για όλα τα πράγματα (…) η λάμψη ήταν η Ελλάδα και όχι η Γιάννα. Αυτό που με πόνεσε ήταν ότι χάσαμε όλη αυτή την υπεραξία που είχαμε προσπαθήσει όλοι να πετύχουμε».

Αναφερόμενη στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις που, σε πολλές περιπτώσεις ρημάζουν, η Γιάννα Αγγελοπούλου είπε: «Χάθηκε και ο μόχθος της Ελλάδας να δείξει ότι είναι μια πραγματικά σύγχρονη χώρα», σημειώνοντας πως ευθύνονται οι κυβερνήσεις για τη σημερινή τους κατάσταση. «Μη ρωτάτε εμένα, εγώ έκανα τη δουλειά μου και μετά πήγα σπίτι μου», τόνισε με νόημα.Η πρόταση Μητσοτάκη για την «Ελλάδα 2021»

Απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους να εμπλακούν στο εγχείρημα για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση, η Γιάννα Αγγελόπουλου μίλησε για την πρόταση που της έκανε ο πρωθυπουργός και γιατί τη δέχτηκε.

«Η υπόθεση αυτή είναι τόσο μεγάλη που μας ξεπερνάει. Τους θέλουμε όλους μέσα, μικρούς μεγάλους. Ο σκοπός της γιορτής δεν είναι μια παρέλαση, αλλά να μας βοηθήσει να δούμε τι έγινε, χωρίς ένα ενιαίο αφήγημα», είπε και πρόσθεσε πως αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση που της έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί ονειρεύτηκε το τι σημαίνει Ελλάδα.

Για την “Ελλάδα 2021”: “Δεν είναι σκοπός να επιβάλουμε μια ιστορία αλλά να δούμε την πραγματική αξία της ιστορίας  και να μάθουμε πράγματα που δεν τα μάθαμε στο σχολείο”

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης της έδωσε το λόγο του να μπουν «οι πάντες μέσα» και σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολιτικούς αρχηγούς. «Δεν έχουμε στο μυαλό μας ούτε φαραωνικά έργα ούτε εθνικές απόψεις οι οποίες να θέλουν να περάσουν πάνω από άλλες απόψεις (…) Σκοπός είναι να κάνουμε τον κόσμο να θυμηθεί, να στοχαστεί ή να μάθει για πρώτη φορά την πλευρά των γεγονότων της πραγματικής γενναιότητας και αυτοθυσίας, να δοθούν τα πάντα για την πατρίδα για την ελευθερία. Το πιο σημαντικό, να μας βοηθήσουν να δούμε που είμαστε, τί θέλουμε να πετύχουμε. Θέλουμε να είμαστε οι μίζεροι και κατατρεγμένοι ή θεωρούμε ότι έχουμε τα στοιχεία και τις δυνατότητες ακόμα και να υπερέχουμε;», τόνισε και έκρινε πως το 2021 είναι πολύ πιο σημαντικό από το 2004.

«Είναι μια άσκηση προετοιμασίας για το ποια θα είναι η ποιότητα της ζωής μας από εδώ και μπρος. Οι επαίτες, ή αυτοί που πραγματικά έχουμε πολλά στα χέρια μας για να κάνουμε πράγματα», τόνισε.

Σκοπός της επιτροπής, είπε η Γιάννα Αγγελοπούλου, είναι «με μέτρο να κρίνει και να προχωρήσει, σεβόμενη το όριο των γεγονότων και το μέτρο των πραγμάτων. Δεν θα πάρουμε δημόσιους πόρους, έχω δεσμευθεί. Σκοπός μας, μετά την αυτογνωσία, η αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε». Αναφερόμενη στα μέλη της Επιτροπής, είπε πως πείστηκαν όλοι και πως τους τηλεφώνησε η ίδια προσωπικά.

“Με επέλεξαν γιατί έχω μαζί μου την εμπειρία μου, την επιτυχία μου, τις επιτυχίες μου και τα λάθη μου. Έχω όμως και ικανότητες για να αναλάβω αυτή την υπόθεση”

Η Γιάννα Αγγελόπουλου αποκάλυψε επίσης πως ο πρωθυπουργός «μου είπε ότι και αυτός ήταν πολύ συγκινημένος για την εικόνα που έδωσε τότε (σ.σ. το 2004) η χώρα μας. Και αν μπορούμε να το πετύχουμε και για το 2021, δεν θα είναι εφήμερο, θα είναι για τα επόμενα χρόνια. Το θεωρώ πολύ πιο σημαντικό από το 2004 (…) Όποιος πρωθυπουργός μου ζήτησε να βοηθήσω, το έκανα πάντα και δεν ζήτησα τίποτα».

Ερωτηθείσα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Γιάννα Αγγελοπούλου είπε: «Σαν πολίτης βλέπω μια κυβέρνηση που ήξερε τι θα αντιμετωπίσει, προετοιμασμένη, αλλά αρχή άνδρα δείκνυσι…».Ο Τσίπρας, το λάθος και ο Κλίντον

Η Γιάννα Αγγελόπουλου μίλησε και για τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα. Ήταν άλλωστε εκείνη που μεσολάβησε για να μιλήσει ο τότε πρωθυπουργός στο ίδρυμα Κλίντον.

«Προσωπικά δεν επένδυσα καμία ελπίδα στον Τσίπρα και δεν υπήρξε κανένα φλερτ. Εξελέγη πρωθυπουργός και όταν μου ζητήθηκε και αισθάνθηκα ότι έπρεπε να βοηθήσω τη χώρα να σταθεί σωστά προς τα έξω, το έκανα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να το κάνει μια κυβερνητική υπόθεση αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ εγώ

Δεν υπήρξε φλερτ, ποτέ δεν περίμενα τίποτα, ουσιαστικά προσπάθησα να βοηθήσω τον Τσίπρα. Μου είχε πει τότε ο Κλίντον ότι θα γινόταν μια ειδική παρουσία της Ελλάδας και επειδή είχε ακυρωθεί η επίσκεψή του στη χώρα μας – και αυτό ήταν λάθος της κυβέρνησης Τσίπρα – μου ζήτησε να του πάω τον πρωθυπουργό που θα εκλεγεί. Εξελέγη ο κύριος Τσίπρας, βοήθησα να πάει ο κύριος Τσίπρας», είπε, σημειώνοντας πως το ’15 «πόσα εκατομμύρια Έλληνες αισθανόμασταν ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει το δρόμο της».Ελλάδα 2021 και… εκτός συνόρων

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από τη Επανάσταση, θα γίνουν εκδηλώσεις στην Αμερική, την Αυστραλία και την Αφρική. Όπως είπε η Γιάννα Αγγελόπουλου δεν θα πληρωθούν όσοι συμμετάσχουν από το εξωτερικό και «θα προσπαθήσουμε να εργαστούμε με χορηγίες όπως έγινε με την Εθνική Τράπεζα».

Πολλοί άνθρωποι παίρνουν τηλέφωνο και θέλουν να δουλέψουν ως εθελοντές καθώς όπως της έχουν πει, «αυτά τα 10 δύσκολα χρόνια της κρίσης απομόνωσαν τους ανθρώπους και ο κόσμος θέλει να γευτεί ξανά την χαρά της επικοινωνίας».

Στην ερώτηση πως ο πρωθυπουργός φλερτάρει με την ιδέα ή τη φιλοδοξία, μήπως αυτή η γιορτή δίνει μια ευκαιρία για να γίνει μια, υπό όρους, επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, η Γιάννα Αγγελοπούλου είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει πολλά όνειρα, εμείς είμαστε εδώ να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να πραγματοποιήσει τα δικά του όνειρα, για τη ζωή του».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ