Κύπρος: Υπερσύγχρονο κατασκοπευτικό φορτηγάκι «κόβει» βόλτες στην Λάρνακα


Εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας είναι το όχημα τύπου βαν που «κόβει» βόλτες στους δρόμους της Λάρνακας και έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, από απόσταση 500 μέτρων.

Το νέο απόκτημα είναι ενός Ισραηλινού πρώην μυστικού πράκτορα, ο οποίος δραστηριοποιείται πλέον στον ιδιωτικό τομέα προσφέροντας υπηρεσίες κατασκοπείας σε κράτη και διεθνείς φορείς.

Τηλεοπτικό συνεργείο του διεθνούς ειδησεογραφικού δικτύου Forbes, συνάντησε τον Ισραηλινό στην έδρα του και κατέγραψε καρέ-καρέ τη διαδικασία παρακολουθήσεων, η οποία περιλαμβάνει υποκλοπή ηχητικών συνδιαλέξεων, γραπτών κειμένων και άλλων ηλεκτρονικών δεδομένων.

Ενώπιον του πρώην κατασκόπου τίθενται ερωτήματα αναφορικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή δύο τουλάχιστον θυγατρικών εταιρειών του ιδίου σε υποθέσεις όπως ο θάνατος του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Τουρκία, την παρακολούθηση Ισραηλινού αξιωματούχου στο Λονδίνο και την παρακολούθηση κρατικών αξιωματούχων της Νιγηρίας.

Ο δημοσιογράφος παρέμεινε στη Λάρνακα για δύο ημέρες και παρακολούθησε από κοντά όλα τα στάδια λειτουργίας της εταιρείας του Ισραηλινού.

Με πληροφορίες alphanews.live/cyprus – Forbes


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ