ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Αστείες οι δικαιολογίες Πέτσα για τους Financial Times


Η πολιτική κόντρα με αφορμή το άρθρο των Financial Times για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικά καλά κρατεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους τόνους και κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό πως «βάζει τους υπουργούς του να απειλούν Μέσα Ενημέρωσης να εξαφανίσουν το θέμα».

Μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, πως η κυβέρνηση έχει στείλει επιστολή στους Financial Times και ζητά επανόρθωση του δημοσιεύματος και τις διευκρινήσεις του για τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει άγρια επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οι αστείες δικαιολογίες της κυβέρνησης μετά τον διεθνή διασυρμό ουσιαστικά επιβεβαιώνουν το εξόφθαλμο σκάνδαλο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη και διαμηνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν θα κουραστεί» να επανακαταθέτει την ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και να τον περιμένει στη Βουλή για να απαντήσει.

«Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να έρθει στη Βουλή για να απαντήσει τόσο για τη σκανδαλώδη διάταξη “δώρο” σε όσους ελέγχονται για ξέπλυμα χρήματος, όσο και για την ασυλία στους τραπεζίτες και για τα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και φυσικά για τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών ώστε να μην μπορεί να παραγραφεί τυχόν αδίκημα δωροδοκίας από υπουργούς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι αστείες δικαιολογίες του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά το διεθνή διασυρμό της κυβέρνησης και της χώρας για τα δώρα σε υπόδικους τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες ουσιαστικά επιβεβαιώνουν το εξόφθαλμο σκάνδαλο: Μέχρι προχθές κανείς ελεγχόμενος για ξέπλυμα δεν μπορούσε να πάρει τα χρήματά του εάν δεν είχε τελεσίδικη αθώωση, ενώ τώρα η κυβέρνηση τους δίνει τη δυνατότητα να παίρνουν πίσω τα χρήματά τους πριν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση, ακόμα και αν εν συνεχεία καταδικαστούν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει πως «αντί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να βάζει τους υπουργούς του να απειλούν Μέσα Ενημέρωσης να εξαφανίσουν το θέμα, ας ετοιμαστεί να δώσει εξηγήσεις με διευθύνσεις και ονόματα».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει δε τα εξής ερωτήματα: «Ποιοι είναι οι τραπεζίτες, εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες που ευνοούνται από την αποδέσμευση πάνω από 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την αποκάλυψη των “Financial Times”;

Έναντι ποιου ανταλλάγματος προχώρησε η κυβέρνηση σε αυτή τη σκανδαλώδη ρύθμιση;».

«Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κουραστεί να επανακαταθέτει την ερώτηση και να περιμένει τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για να απαντήσει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ