Κόρμπιν: Οραματιστής ή «τρελαμένος κομμουνιστής»


Μπορεί ο Κόρμπιν να μην έχει ξεκάθαρη θέση για το Brexit, υπόσχεται όμως δωρεάν Ίντερνετ και πολλές, πολλές εθνικοποιήσεις.

Οραματιστής και σύγχρονος ή οπισθοδρομικός και ανεδαφικός ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία;

Μπορεί να έχει κρατήσει επαμφοτερίζουσα θέση για το Brexit, όμως ο Κόρμπιν προσπαθεί να ξεπεράσει αυτή την κριτική στρεφόμενος σε άλλα πεδία, ενίοτε με εργαλεία… παλαιότερων εποχών.

Για παράδειγμα, ο Κόρμπιν υπόσχεται πως αν κερδίσει τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, τότε θα παρέχει σε όλους δωρεάν, γρήγορο Ίντερνετ. «Είναι ώρα να δώσουμε το Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας με οπτικές ίνες δωρεάν για όλα τα νοικοκυριά της χώρας. Αυτό που ήταν στο παρελθόν πολυτέλεια είναι σήμερα ουσιαστικής σημασίας», εξήγγειλε σήμερα ο Τζέρεμι Κόρμπιν από το Λάνκαστερ.

Ο λογαριασμός της υπόσχεσης του Κόρμπιν ανέρχεται σε 20 δισεκατομμύρια λίρες (23 δισεκατομμύρια ευρώ). Το Εργατικό Κόμμα ισχυρίζεται ότι το ετήσιο κόστος λειτουργίας θα εξασφαλισθεί από την φορολογία που θα επιβληθεί στους τεχνολογικούς κολοσσούς Amazon, Facebook και Google.

Όμως παράλληλα στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει εθνικοποιήσεις κατά ριπάς και επενδύσεις στον δημόσιο τομέα για να γυρίσει η σελίδα της λιτότητας διαδοχικών συντηρητικών κυβερνήσεων. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, που έχει ανακοινώσει ότι σκέφτεται να εθνικοποιήσει «τους σιδηροδρόμους, το ταχυδρομείο, το νερό», θέλει επίσης να εθνικοποιήσει εν μέρει και την British Telecoms.

«Τρελαμένο κομμουνιστικό σχέδιο» χαρακτήρισε ο Μπόρις Τζόνσον την ιδέα της εθνικοποίησης της BT. «Χρηματοδοτούμε ένα τεράστιο πρόγραμμα επενδύσεων στους δρόμους μας, στις τηλεπικοινωνίες, στην ευρυζωνικότητα, αντίθετα με το τρελαμένο, τρελαμένο κομμουνιστικό σχέδιο που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε μέλη του Συντηρητικού Κόμματος.

Πάντως σε αντίθεση με τον Κόρμπιν, ο Τζόνσον έχει κάνει σημαία της προεκλογικής εκστρατείας του το «Get Brexit Done». Σήμερα μάλιστα δήλωσε ότι «η υλοποίηση του Brexit θα ξεφράξει τις αρτηρίες μας, θα ξεμπλοκάρει το σύστημά μας, θα μας ξαναστήσει στα πόδια μας…».

Το Εργατικό Κόμμα επικρίνεται σφοδρά για την απουσία ξεκάθαρης θέσης για το Brexit και παραμένει σταθερά δεύτερο στις δημοσκοπήσεις, με μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν το κόμμα με ηγέτη τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

 

 

 

 

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ