Τσιτσιπάς εναντίον Φέντερερ με στόχο τον τελικό (vids)


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την άνοδό του προς την κορυφή του παγκόσμιου τένις, πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις και στο ATP Finals, όπου πλέον θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά, τον θρύλο του αθλήματος, Ρότζερ Φέντερερ.

Μπορεί να βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ATP Finals, ως ένας από του κορυφαίους 8 παίκτες της παγκόσμιας κατάταξης της σεζόν, όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν πήγε στο Λονδίνο μόνο για τη… συμμετοχή.

Ο Έλληνας τενίστας επιβεβαίωσε τη μεγάλη του φόρμα, αλλά και τις τεράστιες προοπτικές του, βγαίνοντας πρώτος στον όμιλό του, με Ζβέρεφ, Ναδάλ και Μεντβέντεφ να ακολουθούν. Ο Ισπανός και ο Ρώσος αποκλείστηκαν μάλιστα από τη συνέχεια του τουρνουά, με τον Τσιτσιπά να παίρνει την πρόκριση για μια “μονομαχία”… φωτιά στα ημιτελικά.

Κι αυτό γιατί εκεί τον περιμένει σήμερα (16/11, 16:00 LIVE από το Newsit.gr), ο θρύλος του αθλήματος και πιθανότατα ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελβετός έμεινε δεύτερο στο δικό του όμιλο και θα αντιμετωπίσει για 4η φορά στην καριέρα του τον… διάδοχό του, Στέφανο Τσιτσιπά. Οι δυο τους αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στο… φιλικό Hopman Cup, με τον Φέντερερ να παίρνει τη νίκη με 2-1, αλλά να χάνει στο μεικτό διπλό με Μπένσιτς και Σάκκαρη.

Ακολούθησε η ιστορική νίκη του Έλληνα στα προημιτελικά του Australian Open, στην πρώτη τους πραγματική “μάχη” στο τουρ, για να πάρει στη συνέχεια ρεβάνς ο κάτοχος 20 Γκραν Σλαμ.

Σε Ντουμπάι και Βασιλεία, οι δύο τενίστες βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό, με τον Ελβετό να αναδεικνύεται νικητής σε αμφότερες της αναμετρήσεις, κατακτώντας τους τίτλους.

Τσιτσιπάς και Φέντερερ θα έχουν έτσι την ευκαιρία για μία ακόμη μεταξύ τους “μάχη” στο Λονδίνο, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του ATP Finals, όπου θα “παλέψουν” για τον τίτλο με τον νικητή του έτερου ημιτελικού, ανάμεσα στον Αυστριακό Τιμ και τον Γερμανό Ζβέρεφ.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ