Γήπεδο ΑΕΚ: Επίσημα στα Λιόσια. «Η Βασίλισσα ετοιμάζεται να μπει στο σπίτι της»

Η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε και επίσημα τη μετακόμιση της ομάδας μπάσκετ στο νέο της γήπεδο, αυτό των Άνω Λιοσίων, κάνοντας λόγο για μία ιστορική στιγμή για το σύλλογο.

Η ψήφιση και του σχετικού νομοσχεδίου έχει ανοίξει… διάπλατα το δρόμο για την μετακίνηση της ΑΕΚ στο δικό της γήπεδο, με τα Άνω Λιόσια να γίνονται η νέα έδρα της ομάδας μπάσκετ.

Το γεγονός ανακοίνωσε και επίσημα η “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση. Η Ένωση φιλοδοξεί να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο νέο της γήπεδο εντός του 2020. Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ

“Η «Βασίλισσα» βρίσκεται αγκαλιά με τη μεγαλύτερη κατάκτηση της σύγχρονης ιστορίας της. Η «Βασίλισσα» ετοιμάζεται να μπει στο «σπίτι» της. Η ιστορική τάξη αποκαθίσταται.

Με την (από 15/11/19) ψήφο του Ελληνικού Κοινοβουλίου το Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων  θα αποτελέσει τη νέα έδρα της, σε μία περιοχή όπου η ΑΕΚ BC φιλοδοξεί να «στεγάσει» (και) τα όνειρα εκατομμυρίων πιστών της ΑΕΚ. Στην περιοχή αυτή, πρόκειται να «κτισθεί» μια «κιτρινόμαυρη» Πολιτεία,  με αναφορές και συμβολισμούς, που θα παραπέμπουν στην ένδοξη ιστορία της, αλλά και ενταγμένες στο πλαίσιο των αναγκών της σύγχρονης εποχής.

Η ΑΕΚ ΒC των τελευταίων διεθνών κατακτήσεων της Ελλάδας, με τις κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές δράσεις, με τις -παγκόσμιας εμβέλειας- διοργανώσεις (Φάιναλ Φορ BCL 2018), με την παραγωγή της ταινίας «1968» (που ταξιδεύει ανά τον κόσμο και προβάλλει εκτός από τον αγωνιστικό θρίαμβο του Καλλιμάρμαρου, τον Έλληνα αθλητή και την Ελλάδα της προσφυγιάς που έχει μάθει να παλεύει και κερδίζει), με το χαμηλό προφίλ, αλλά με τις υψηλές αξίες, πέτυχε να συνενώσει πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, σε δύο διαφορετικές κοινοβουλευτικές περιόδους, προκειμένου για τον υπέρτατο στόχο της αξιοποίησης ολυμπιακού αθλητικού Ακινήτου, του πρώτου Ακινήτου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η προσπάθεια, που κατέβαλε και καταβάλλει επί 5ετία ο οργανισμός ΑΕΚ παραμένει άοκνη και διαρκής. Η ηθική ικανοποίηση από την πανελλήνια αναγνώριση και καταξίωση συνιστά για μας εφαλτήριο νέων αγώνων.

Η ΑΕΚ BC αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς την Κυβέρνηση (της Νέας Δημοκρατίας) και ιδιαιτέρως τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ για τις από μηνών προσπάθειες, που κατέβαλε έως και τη χθεσινή ψήφο του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και βεβαίως το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), καθώς και τους εισηγητές των τριών Κομμάτων. Η ΑΕΚ ΒC ευχαριστεί το Δήμαρχο Φυλής, κ. Χρήστο Παππού, για τη στήριξη στο πρότζεκτ, που εξ αρχής συμπεριλήφθηκε στο μεγαλόπνοο Πρόγραμμα «Φυλή 2021».

Η ΑΕΚ BC με το ήθος, που διαχρονικά πρεσβεύει, κέρδισε το σεβασμό των πάντων και εξακολουθεί σε χαλεπούς καιρούς να ενώνει. Είμαστε βέβαιοι, ότι σύντομα και εκείνοι, που δεν υπερψήφισαν την πρότασή της θα συμπορευτούν στον κοινό αγώνα για ανάπτυξη και προώθηση του «ευ αγωνίζεσθαι», της παραγωγής νέων αθλητών με ιδανικές συνθήκες, αλλά και στη δημιουργία μίας αθλητικής εγκατάστασης διεθνών προδιαγραφών.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι τελικές επαφές με την Κυβέρνηση, προκειμένου για τα διαδικαστικά, που αφορούν στην παράδοση του γηπέδου.

Η ΑΕΚ ΒC βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα για ενίσχυση της εικόνας της Ομάδας πολυεπίπεδα, με σταθερές κινήσεις, δίχως βερμπαλισμούς και ακρότητες, και προς αυτή την κατεύθυνση θα πορεύεται, διατηρώντας το ίδιο ήθος και ίδιο ύφος, χαρακτηριστικά που την κατέστησαν ξεχωριστή στα πέρατα της Οικουμένης”.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ