Χονγκ Κονγκ: Καθάρισαν μετά τις διαδηλώσεις.

Το καθάρισμα των δρόμων από τα σκουπίδια και τα οδοφράγματα των διαδηλώσεων από τον Κινεζικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) έγινε ως μια πρωτοβουλία “εθελοντικής κοινωνικής δραστηριότητας” στο Χονγκ Κονγκ.

Η σημερινή κίνηση του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) για το καθάρισμα των δρόμων από τα σκουπίδια και τα οδοφράγματα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ έγινε ως μια πρωτοβουλία “εθελοντικής κοινωνικής δραστηριότητας” από τις στρατιωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της πόλης.Τα… καθάρισαν στο Χονγκ Κονγκ

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η τοπική διοίκηση δεν ζήτησε την βοήθεια του PLA που παρέμεινε εντός του στρατοπέδου του, κατά τους μήνες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι στρατιώτες του Κινεζικού (PLA) φορώντας κοντά παντελονάκια και μπλουζάκια εμφανίστηκαν σε μερικούς από τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, ξαφνιάζοντας τους κατοίκους και βοηθώντας τους να καθαρίσουν τα οδοφράγματα και τα σκουπίδια από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η παρουσία των στρατιωτών του PLA ακόμη και για τον καθαρισμό των δρόμων γύρω από την βάση τους, μπορεί να εξοργίσει τους διαδηλωτές και να κλιμακώσει την αντιπαράθεση για το αυτόνομο καθεστώς διοίκησης της περιοχής από την Κίνα.

Η πρώην βρετανική αποικία βρίσκεται αντιμέτωπη με διαδηλώσεις κατά τους τελευταίους πέντε και πλέον μήνες, με τους διαδηλωτές να έχουν κινητοποιηθεί υπέρ της δημοκρατίας, θεωρώντας ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα παρεμβαίνει στην πόλη και στις εγγυήσεις για την ελευθερία της, μετά την επιστροφή της, στην κινεζική διοίκηση το 1997.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ