Πολυτεχνείο: LIVE η πορεία για την ιστορική επέτειο

Εδώ… Πολυτεχνείο! Σε εξέλιξη η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία ανήμερα της ιστορικής επετείου. Έκλεισαν οι πόρτες του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του μετρό. Ζωντανά οι εξελίξεις μέσα από το live blogging του newsit.gr.

17 Νοεμβρίου. Μια ημερομηνία – σταθμός για την σύγχρονη ιστορία του τόπου. Μια μέρα ιστορική, που συμβολίζει την ελευθερία και την πτώση της πιο “σκοτεινής” περιόδου της Ελλάδας με το Πολυτεχνείο στο επίκεντρο, πριν ακολουθήσει η Μεταπολίτευση.

Η πορεία με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι και για μια ακόμη χρονιά είναι μαζικότατη, με την συμμετοχή -μάλιστα- ενός πρώην πρωθυπουργού για πρώτη φορά, του Αλέξη Τσίπρα. Παρακολουθήστε ζωντανά τις εξελίξεις για το Πολυτεχνείο μέσα από το live blogging του newsit.gr

 

Πολυτεχνείο – “Ερημώνει” το κέντρο της Αθήνας ΠολυτεχνείοΠολυτεχνείο

Για σήμερα, Κυριακή 17 Νοέμβρη, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς επίσης και το κλείσιμο κάποιων σταθμών μετρό στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα με εντολή της αστυνομίας, στις 15.00, θα κλείσει ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ Μέγαρο Μουσικής. Στις 16.30 θα κλείσουν επίσης οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα και Ευαγγελισμός.Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Πολυτεχνείο

Σε ισχύ είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι την πλατεία Κάνιγγος. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε εφαρμογή από τις 12:00 σήμερα, Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, ενώ θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ).

Click4more: Μητσοτάκης για Πολυτεχνείο: “Τιμούμε τους αγώνες για Δημοκρατία με περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς, από σήμερα έως και αύριο Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των Η.Π.Α, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Φωτογραφίες: Intime.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ