Πρίγκιπας Άντριου στο BBC: Δεν έπεισε για την μη εμπλοκή του στο ροζ σκάνδαλο (vid)


Mε ειρωνεία και σφοδρές επικρίσεις υποδέχθηκε τα βρετανικά ΜΜΕ και τα social media την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρίγκιπας Άντριου στο BBC σχετικά με την υπόθεση της σεξουαλικής σχέσης με ανήλικη.

Σχολιάζοντας την τηλεοπτική εμφάνιση που έκανε ο πρίγκιπας Άντριου, ο Τύπος στη Βρετανία δεν μασάει τα λόγια του και μιλά για “παρακινδυνευμένο στοίχημα που μετατράπηκε σε φιάσκο”.

Η συνέντευξη στο BBC υπήρξε η πρώτη απόπειρα του πρίγκιπα να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν και για τις καταγγελίες της Βιρτζίνια Ρόμπερτς ότι εξαναγκάσθηκε σε σεξουαλικές σχέσεις μαζί του όταν ήταν ανήλικη.

Η συνέντευξη ήταν πρωτοσέλιδο θέμα στις περισσότερες βρετανικές κυριακάτικες (σ.σ. 17.11.2019) εφημερίδες και πολλές ειρωνεύτηκαν την υπερασπιστική γραμμή που υιοθέτησε ή έκριναν ότι το στοίχημα να δώσει εξηγήσεις μέσω της τηλεοπτικής του παρουσίας κινδυνεύει να στραφεί κατά του ιδίου ή της βασιλικής οικογένειας.Πρίγκιπας Άντριου: Σοβαρότης μηδέν (;)

“Μπορώ να σας πω κατηγορηματικά ότι δεν συνέβη”, απάντησε ο πρίγκιπας Άντριου, αναφερόμενος στην κατηγορία που του απηύθυνε η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, ότι εξαναγκάσθηκε σε σεξουαλικές σχέσεις μαζί του όταν ήταν 17 ετών στο Λονδίνο το 2001 και στην συνέχεια άλλες δύο φορές στην Νέα Υόρκη και στο ιδιωτικό νησί του Τζέφρι Επστάιν στην Καραϊβική.

“Δεν φαινόταν να αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης. Γελώντας και χαμογελώντας επανειλημμένως κατά την διάρκεια της συνέντευξης και παραλείποντας να εκφράσει την παραμικρή λύπη ή ανησυχία για τα θύματα του Επστάιν”, έγραψε η εφημερίδα “The Guardian”.

“Δεν είδα ποτέ τίποτε τόσο καταστροφικό”, δήλωσε ο σύμβουλος δημοσίων σχέσεων Μαρκ Μπόρκοφσκι, που θεωρεί ότι η συνέντευξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υπόδειγμα για τους φοιτητές “αυτού που δεν πρέπει να κάνει κανείς”.

“Ήταν σαν να κοιτάζεις έναν άνθρωπο μέσα σε κινούμενη άμμο, στον οποίο κανείς δεν ρίχνει ένα σκοινί”, για να προσπαθήσει να σωθεί…

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ