Πολυτεχνείο: Αψυχολόγητο ντου κι επίθεση σε ρεπόρτερ του newsit. video


Έμοιαζε με μια επέτειο για το Πολυτεχνείο που είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε, ωστόσο όλα άλλαξαν σε μια στιγμή. Από την -σχετική- ηρεμία σε εικόνες που δεν τιμούν κανέναν και δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές. Άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν ρεπόρτερ του newsit.gr επειδή… έκανε την δουλειά του. Με ανοιγμένο κεφάλι μια 20χρονη. Πολλοί τραυματίες. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες των επεισοδίων μετά την μεγαλειώδη πορεία.

Ο σχεδιασμός των επιτελών της ΓΑΔΑ, έπειτα από τις σαφείς εντολές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να μην συμβεί το παραμικρό κυρίως στην πορεία για το Πολυτεχνείο –η οποία ήταν για μια ακόμη χρονιά μεγαλειώδης– και στην συνέχεια στην πλατεία Εξαρχείων, που θεωρούνταν κάθε χρόνο το “θέατρο” των επεισοδίων, κατά ένα ποσοστό πέτυχε.

Ή για να ακριβολογούμε, πετύχαινε… ως ένα σημείο.

Κι αυτό καθώς η ένταση στην πλατεία Εξαρχείων, από μικρές ομάδες ατόμων, σε τίποτα δεν θύμιζε τις εικόνες που ζούσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Click4more: “Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για… τον Τσίπρα στην πορεία του Πολυτεχνείου

Αυτό οφείλεται στον πολύ καλό σχεδιασμό που έγινε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αλλά και την Ασφάλεια, όπου τις προηγούμενες ημέρες κατάφεραν με παρακολουθήσεις αλλά και διακριτικές επιχειρήσεις να κατασχέσουν υλικά τα οποία θα χρησιμοποιούνταν το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου ως “πολεμοφόδια”.

Αλλά και κυρίως το γεγονός ότι αμέσως μετά την πορεία, μπήκαν σε λειτουργία τα drones και το ελικόπτερο της ελληνικής Αστυνομίας, εντόπισε τις δύο πολυκατοικίες, στις οδούς Σπύρου Τρικούπη και Στουρνάρη, όπου είχαν μπει άτομα και είχαν κατασκευάσει βόμβες μολότοφ και αντικείμενα που θα πετούσαν στους αστυνομικούς.

Έτσι, κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να κρατήσουν τα όποια επεισόδια στο… minimum. Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσει… το ξύλο, ενώ να σημειωθεί πως άγρια επεισόδια είχαμε και στην επαρχία. Και συγκεκριμένα τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Πάτρα, αλλά και τα Χανιά.
Ξαφνικά “ντου” μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Ήταν λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ της Κυριακής, 17.11.2019, όταν οι αμέτρητοι άνδρες της αστυνομίας αποφάσισαν… ντου! Μέχρι εκείνο το σημείο, το μόνο που συνέβαινε ήταν μικρές στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο και ρίψεις αντικειμένων από τους αντιεξουσιαστές εναντίον των αστυνομικών.

Εκείνοι δεν αντιδρούσαν και ήταν φανερό πως αυτό συνέβαινε ούτως ώστε να μην… ανάψει η φωτιά. Μέχρι που άναψε.

Οι αστυνομικοί έκαναν “ντου” στα γύρω στενά της πλατείας Εξαρχείων και ήταν μια πραγματικά αψυχολόγητη απόφαση, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα τα όσα συνέβαιναν έμοιαζαν… πταίσμα μπροστά στις εικόνες προηγούμενων ετών (σ.σ. κάτι που έμοιαζε ιδανικό ως αφήγημα τόσο για την αστυνομία, όσο και για την κυβέρνηση την επομένη της επετείου).Αντί, λοιπόν, να πάμε προς… λήξη, ξεκίνησε ο χαμός κοντά στο Πολυτεχνείο

Ένας χαμός από τον οποίο προκλήθηκαν σκηνές που δεν τιμούν κανέναν. Ο ρεπόρτερ του newsit.gr, Μάριος Αραβαντινός, δέχθηκε επίθεση από τους άνδρες των ΜΑΤ, την ώρα που απλά έκανε την δουλειά του, καταγράφοντας τους αστυνομικούς την ώρα που απρόκλητα χτυπούσαν κόσμο έξω από τα καταστήματα!

Click4more: Κλασική μουσική ακούγεται από διαμέρισμα πάνω από τα κεφάλια των ΜΑΤ στα Εξάρχεια! video

Έτσι απρόκλητα πλησίασαν και τον συνάδελφο ρεπόρτερ κι ένας άνδρας των ΜΑΤ τον χτύπησε με το γκλομπ και την ασπίδα του.

Εκείνη την ώρα ο ρεπόρτερ του newsit.gr έκανε live μετάδοση μέσω Facebook και στις εικόνες φαίνεται να πέφτει το κινητό του στο έδαφος την ώρα της επίθεσης.

Δείτε το βίντεο

Gepostet von NewsIt am Sonntag, 17. November 2019Δείτε όσα δήλωσε ο Μάριος ΑραβαντινόςΠολυτεχνείο – Με ανοιγμένο κεφάλι μια νεαρή γυναίκα!

Σαν να μην έφτανε η απρόκλητη επίθεση εναντίον δημοσιογράφου του newsit.gr, μια κοπέλα βρέθηκε με το κεφάλι της μέσα στα αίματα, με την μαρτυρία της να σοκάρει.

Click4more: Η στιγμή που τραγουδούν το “ακορντεόν” έξω από το Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης – video

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Έτσι όπως καθόμουνα με κάτι παιδιά, έρχονται κάτι παιδιά και φωνάζουν έρχονται οι μπάτσοι. Εγώ κάνω στην άκρη, δεν ήξερα τι να κάνω και με στριμώχνουν σε μια γωνία. Με βαράνε με τα γκλομπ, με τις ασπίδες, με κλωτσάνε. Τους λέω βοήθεια παιδιά τρέχει αίμα. Και ουσιαστικά τίποτα. Συνεχίσανε… Και μετά συνεχίσανε προς τα πάνω. Εμένα πετιόταν αίμα παντού και με βοήθησαν κάτι παιδιά να γλιτώσω. Αυτό”.Δείτε το βίντεο με την γυναίκα να μιλά για τα επεισόδιαΠολυτεχνείο – 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές!

Από εκεί, λοιπόν, που όλα έδειχναν πως οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να ζήσουμε μετά από πολλά, πάρα πολλά, χρόνια μια ειρηνική επέτειο για το Πολυτεχνείο, καταλήξαμε με 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές για όσα έγιναν συνολικά από την αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Click4more: Βόλος: Έδιωξαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Επεισοδιακή η πορεία του Πολυτεχνείου – video

Οι 20 από τους συλληφθέντες είναι για τα επεισόδια, οι 6 ήταν το απόγευμα στο κτίριο της Σπ. Τρικούπη όπου βρέθηκαν οι μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και οι δυο από την πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη.

Όπως σημειώνει ακόμη το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, “οι σημερινές προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε διάφορες περιοχές της χώρας εξελίχθηκαν στο σύνολό τους ομαλά χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ οι αστυνομικές Αρχές έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη διαφύλαξη και την προστασία των εκδηλώσεων”.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί.Δείτε καρέ – καρέ τις εικόνες από τις συλλήψεις και τις προσαγωγές γύρω από το Πολυτεχνείο ΠολυτεχνείοΠολυτεχνείο ΠολυτεχνείοΠολυτεχνείο ΠολυτεχνείοΠολυτεχνείο ΠολυτεχνείοΠολυτεχνείο ΠολυτεχνείοΠολυτεχνείο

Φωτογραφίες: newsit.gr / Intime.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ