ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν πήγε έως την πρεσβεία των ΗΠΑ ο Τσίπρας


Αποφασιστικό θεσμικό μήνυμα θέλησε να στείλει χθες ο Αλέξης Τσίπρας με την παρουσία του στην πορεία του Πολυτεχνείου, στηρίζοντας έμπρακτα το δημοκρατικό κίνημα που αντιδρά στον κυβερνητικό αυταρχισμό των τελευταίων ημερών.

Αυτό λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εξηγούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να σταματήσει στο Χίλτον και να μη φτάσει στην Αμερικάνικη πρεσβεία καθώς θα ήταν τουλάχιστον πολιτικά ανορθόδοξο ένας πρώην πρωθυπουργός, που συνομίλησε και συνεργάστηκε, εκ της θέσεως  του, με παράγοντες των ΗΠΑ, – ενώ μπορεί και στο μέλλον να συνεργαστεί ξανά – να κάνει κάτι τέτοιο.

Click4more: Με… δερμάτινο στην πορεία ο Αλέξης Τσίπρας [pics]

Οι ίδιοι άνθρωποι σχολίαζαν ακόμα τα όσα είπαν κύκλοι της ΝΔ -οι οποίοι χαρακτήρισαν “τουρίστα” τον Αλέξη Τσίπρα γιατί δεν έφτασε μέχρι την πρεσβεία– λέγοντας: «Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο.

Όσο αστείο άλλωστε ήταν και το να βγάλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση. Ενημερώνοντάς μας μάλιστα, ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι το δόγμα της ασφαλείας.

Φαίνεται θα άφησε στο πόδι του τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, κ. Βορίδη, και υπεύθυνους για την επικοινωνία απογόνους της προπαγάνδας του Παττακού».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου μιλούν για ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ λέγοντας: «Η δήλωση του Υπουργού του κ. Μητσοτάκη, Μ. Βορίδη, ο οποίος αναφερόμενος σε φοιτητές δήλωσε πως: «… το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», δεν προξενεί καμία εντύπωση για τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, τον ακροδεξιό που πριν κάποια χρόνια κυνηγούσε τσεκουροφόρος τους φοιτητές της Νομικής.

Η δήλωση αυτή, ωστόσο, στιγματίζει κατά τρόπο ανεξίτηλο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Ο ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ που για να αποπροσανατολίσει από το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, σκόπιμα συγχέει φοιτητές με κάθε λογής “μπάχαλους” και προβοκάτορες, συνεχίζεται ανεύθυνα και επικίνδυνα. Εάν ο κ. Μητσοτάκης διέθετε έστω και ψήγματα δημοκρατικής ευαισθησίας και προοδευτισμού θα είχε ήδη αποπέμψει τον κ. Βορίδη από την κυβέρνησή του».

Click4more: “Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για… τον Τσίπρα στην πορεία

Αναφερόμενοι ακόμα στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην ΑΣΟΕΕ και στην επιλογή της κυβέρνησης να αποκαλεί “μπαχαλάκηδες” τους φοιτητές τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν: «Τα στελέχη της ΝΔ και τα φιλικά τους media αποκαλούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες “μπαχαλάκηδες”, απαξιώνοντας έτσι τους εκατοντάδες νέους ανθρώπους που διεκδίκησαν χτες το αυτονόητο -ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο, δίχως λουκέτα και αποκλεισμούς.

Οι ίδιες δηλώσεις απαξιώνουν τα δημόσια πανεπιστήμια, χαρακτηρίζοντάς τα “άσυλα ανομίας και παρανομίας”. Πρόκειται για συστηματική συκοφαντία που στρέφεται εναντίον της ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας, του έργου και της προσφοράς των ελληνικών πανεπιστημίων, με μοναδικό σκοπό την αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα τους και την υποβάθμισή του δημόσιου πανεπιστημίου χάριν των ιδιωτικών κολλεγίων. 

Η κυβέρνηση οξύνει το κλίμα σε βαθμό που κανείς απορεί πού αλήθεια αποσκοπεί η Νέα Δημοκρατία;

Εμείς την προειδοποιούμε. Η προσπάθειά της να εκτρέψει τη δημόσια συζήτηση από την πρωτοφανή ανεπάρκειά της στο προσφυγικό, με ενέργειες βίας και καταστολής, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη για τις θύελλες που θα φέρουν οι άνεμοι του αυταρχισμού που τόσο ανεύθυνα η ίδια σπέρνει σήμερα».

Πηγή: www.newsit.gr


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το γιατι δεν πηγε ο Τσιπρας μεχρι την πρεσβεια, ειναι απλο. Την αλλη μερα θα καθερειτο απο προεδρος του Συριζα με εντολη των Αμερικανων.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ