ΗΠΑ: Γιατί Σάντερς και Γουόρεν δυσκολεύονται να πείσουν τα συνδικάτα


Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν και ο Μπέρνι Σάντερς αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσέγγιση των εργατικών σωματείων στη Νεβάδα, εξαιτίας των δραστικών αλλαγών που προτείνουν στο σύστημα πρόσβασης των υπηρεσιών υγείας.

Η συνταξιούχος ταχυδρόμος Λέσλι Μάξγουελ Μπάρτον έχει ένα μήνυμα για τους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών που διεξάγουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες στην πολιτεία της Νεβάδα, που είναι γνωστή για την πρώιμη ψηφοφορία στον προκριματικό κύκλο των Δημοκρατικών.

Η ίδια δεν θα ψηφίσει για οποιονδήποτε υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, ο οποίος θα της ακυρώσει το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας που έχει μέσω της εργασιακής της ένωσης.

Οι ανησυχίες των συνδικάτων για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, αλλά κι άλλα ζητήματα της καθημερινότητας βρίσκονται στο προσκήνιο της προεκλογικής εκστρατείας των Δημοκρατικών στη Νεβάδα, καθώς οι 18 διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος για τις εκλογές του 2020 σαρώνουν την περιοχή γύρω από το Λας Βέγκας, ενώ χθες έγινε κεντρική εκδήλωση για την συγκέντρωση χρημάτων από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην αναφερόμενη πολιτεία μίλησε σε γονείς και δασκάλους σε ένα δημοτικό σχολείο στα βόρεια του Λας Βέγκας το βράδυ του Σαββάτου, ενώ η Δημοκρατική Γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν από την Μασαχουσέτη, μίλησε σε ένα γυμνάσιο.

Ο νεοεισερχόμενος μεταξύ των διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών Ντεβάλ Πάτρικ επισκέφτηκε το απόγευμα του Σαββάτου ένα κέντρο βετεράνων.

Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να επιλέξουν έναν προεδρικό υποψήφιο που θα μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που διεκδικεί την επανεκλογή του.

Η υποστήριξη των εργατικών σωματείων και ενώσεων είναι τόσο σημαντική για τους Δημοκρατικούς και σχετικά με τον προκριματικό εκλογικό κύκλο της 22ας Φεβρουαρίου στη Νεβάδα, ώστε η Γουόρεν που φέρεται να βρίσκεται στην δεύτερη θέση αναφορικά με τα προγνωστικά της στην ίδια πολιτεία, επαναδιατύπωσε το πρόγραμμα της για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας (Medicare for All) λαμβάνοντας υπόψη της, τις ανησυχίες των σωματείων, πριν από το Σαββατοκύριακο.

Η διαφορά μεταξύ της Γουόρεν και του ανεξάρτητου Γερουσιαστή από το Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς είναι μικρή, με τον Σάντερς να διεκδικεί επίσης την δεύτερη θέση, στη Νεβάδα.

Η συμμετοχή των εργαζομένων σε συνδικάτα καταγράφηκε σε ποσοστό 14% για τη Νεβάδα το 2018, έναντι μέσου ποσοστού 10,5% στις άλλες αμερικανικές πολιτείες.

Τα περισσότερα συνδικάτα ή εργατικές ενώσεις δεν έχουν ακόμη εκδηλώσει την υποστήριξή τους σε κάποιον διεκδικητή του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών.

Από την άλλη μεριά, οι υποψήφιοι πλησιάζουν τα συνδικάτα προσπαθώντας να κερδίσουν την υποστήριξή τους, μέσω της προσφοράς προγραμμάτων για την προστασία των παροχών που απολαμβάνουν τα μέλη τους, της αύξησης του κατώτερου μισθού, αλλά και της επέκτασης των παροχών που λαμβάνουν, ενώ σε πολιτείες με διαφορετική πληθυσμιακή σύνθεση όπως η Νεβάδα, οι Δημοκρατικοί προσφέρουν την χαλάρωση των μέτρων καταπολέμησης της μετανάστευσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τραμπ.

Από την άλλη μεριά, η Γουόρεν και ο Σάντερς είναι αντιμέτωποι με ουσιαστικές δυσκολίες απέναντι στα συνδικάτα των εργαζομένων, καθώς μερικά από τα μέλη τους, φοβούνται την απώλεια των παροχών που απολαμβάνουν μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις.

Οι δύο υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν προτείνει την κατάργηση των πακέτων ιδιωτικής ασφάλισης, με την ένταξη όλων των Αμερικανών στο πρόγραμμα Medicare for All, το οποίο σήμερα καλύπτει την ασφάλιση ανθρώπων άνω των 65 ετών.

“Εάν έρθουν και προσπαθήσουν να τα καταργήσουν όλα, αυτό θα τρελάνει τους περισσότερους ανθρώπους,” προειδοποίησε η Μάξγουελ Μπάρτον.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ