Τσαβούσογλου: Έχουμε λάβει μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στην Ανατ. Μεσόγειο

Τις επιδιώξεις της Άγκυρας όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Anadolu», o υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία, έχοντας τη μεγαλύτερη ακτογραμμή, θα συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων της.

«Στο θέμα της εθνικής μας υπόθεσης που ονομάζεται Κύπρος θα ήθελα να σας υπογραμμίσω ότι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε στο τραπέζι μόνο και μόνο για να διαπραγματευτούμε» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Η Τουρκία, διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα και δυτικά και βόρεια της Κύπρου. Η χώρα μας, προκειμένου να τα προστατεύσει, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα συνεχίσει να τα λαμβάνει. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματά μας στη δική μας υφαλοκρηπίδα όσο και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ, της οποίας είμαστε εγγυήτρια χώρα», σημείωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ