Κίνα σε Βρετανία και ΗΠΑ: Σταματήστε να ασχολείστε με το Χονγκ Κονγκ


Να σταματήσουν οι ξένες δυνάμεις να ασχολούνται με τα γεγονότα στο Χονγκ Κονγκ διαμήνυσε ο πρεσβευτής της Κίνας στο Λονδίνο.

Η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ είναι τεταμένη και οι συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές συνεχίζονται, με τον πρέσβευτή να προειδοποιεί πως το Πεκίνο “δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια” αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.

“Κάποιες δυτικές χώρες έχουν υποστηρίξει δημοσίως τους ακραίους βίαιους παραβάτες, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε το αποκαλούμενο νομοσχέδιο του Χονγκ Κονγκ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία που επεμβαίνει ωμά στις υποθέσεις της περιοχής, οι οποίες είναι εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας”, είπε στους δημοσιογράφους ο πρεσβευτής Λιού Σιαομίνγκ.

“Η βρετανική κυβέρνηση και η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων δημοσίευσαν εκθέσεις που αφορούν την Κίνα κάνοντας ανεύθυνα σχόλια για το Χονγκ Κονγκ. Αυτό που είναι χειρότερο είναι ότι συγκεκριμένοι Βρετανοί πολιτικοί σχεδίαζαν να απονείμουν βραβείο σε έναν προπαγανδιστή της ανεξαρτησίας του Χονγκ Κονγκ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη κατηγόρησε το Λονδίνο πως δρα μεροληπτικά καθώς ασκεί κριτική εις βάρος της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

“Έχουμε κοινοποιήσει τη θέση μας στη βρετανική πλευρά όταν έκαναν ανεύθυνα σχόλια. Θεωρώ ότι όταν η βρετανική κυβέρνηση επικρίνει την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, ασκεί κριτική εις βάρος της κυβέρνησης ως προς τον χειρισμό της κατάστασης, παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Δείχνουν αμερόληπτοι αλλά στην πραγματικότητα συντάσσονται με τη μία πλευρά. Αυτή είναι η θέση μας”.

Την ίδια ώρα το Φόρεϊν Όφις εξέδωσε την τελευταία από μια σειρά ανακοινώσεις σχετικά με την κρίση στην πρώην βρετανική αποικία, στην οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας και ζητεί να δοθεί ασφαλής έξοδος και ιατρική βοήθεια στους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές εκείνους που έχουν εγκλωβιστεί στις πανεπιστημιουπόλεις.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ