Στουρνάρας: Ο λογαριασμός βγαίνει, δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis – video


Για την ανάπτυξη και την οικονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης, για την υπόθεση Novartis αλλά και τη… δύσκολη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν ο πρώτος καλεσμένος στη νέα εκπομπή της ΕΡΤ «10» με την Όλγα Τρέμη. Ο Γιάννης Στουρνάρας μίλησε και για τα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λογαριασμός βγαίνει είπε ο διοικητής της ΤτΕ μιλώντας για την πορεία της οικονομίας, σημειώνοντας όμως πως η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Ο Γιάννης Στουρνάρας εκτίμησε ότι το 2020 ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 2,4% έως 2,5%.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis, καθώς ήταν ένα από 10 πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν, ο Γ. Στουρνάρας εξέφρασε την εκτίμηση πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis και υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση τον θεώρησε πολιτικό αντίπαλο, κάνοντας επίσης λόγο για σκευωρία.

Σχολιάζοντας το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας είπε πως υπήρχαν πληροφορίες ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από το ευρώ και θα υιοθετούσε ένα εναλλακτικό νόμισμα.

«Ήμουν υποχρεωμένος να μεριμνήσω για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας», υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι «οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να μιλούν».

Δείτε όλα όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ