ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Χρυσοχοΐδης για τις καταγγελίες για παρακολούθηση πολιτών


Την οργισμένη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί την κυβέρνηση πως αναβιώνει πρακτικές ακραίας καταστολής, προκάλεσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν καταγγελίες για παρακολούθηση πολιτών μέσω GPS.

Οι καταγγελίες ήρθαν στο φως μέσα από σημερινό (19.11.2019) δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Όπως αναφέρει, υπάρχουν μαρτυρίες διαδηλωτών και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται πολιτικά πως βρίσκουν συσκευές GPS στα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες τους.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «αναβιώνει πρακτικές ακραίας καταστολής που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές», σημειώνοντας πως οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις είναι το αποκορύφωμα «μιας σειράς πρακτικών ακραίας καταστολής της κυβέρνησης» και ενώ η κοινωνία «παρακολουθεί ανήσυχη τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης: την απρόκλητη άσκηση βίας ακόμα και κατά γονιών ανήλικων συλληφθέντων χθες στην Ευελπίδων, την επίθεση σε φοιτητές και φοιτήτριες στην ΑΣΟΕΕ,  τις βίαιες συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό περαστικών και πολιτών χωρίς καμία αιτία».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την ηγεσία του Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσει για το αν η παρακολούθηση πολιτών είναι σε γνώση της, αν καλύπτει την πρακτική των ΜΑΤ και αν προτίθεται να κάνει κάτι για τις καταγγελίες.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αναβιώνει πρακτικές που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές. Ως εδώ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οφείλει να δώσει εξηγήσεις:Είναι σε γνώση της η παράνομη πρακτική της παρακολούθησης πολιτών μέσω συσκευών γεωεντοπισμού;Καλύπτει, πολιτικά και υπηρεσιακά, την πρακτική των ΜΑΤ να επιτίθενται βίαια, και δίχως να έχει προηγηθεί πρόκληση, σε πολίτες;Προτίθεται να κάνει κάτι για τις καταγγελίες, που όλο πυκνώνουν, για πρακτικές της αστυνομίας που παραβιάζουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα;

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του να καταλύσει κάθε έννοια κράτους δικαίου», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ