Τσουκάτος: «Πήρα την πολιτική ευθύνη να πω την αλήθεια και ήρθε η δικαίωση»

Για δικαίωση κάνει λόγο ο Θόδωρος Τσουκάτος ο οποίος απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής στη δίκη για την υπόθεση Siemens. «Δέχτηκα σιωπηλά συκοφαντίες, ψέμματα, διαστρεβλώσεις», αναφέρει σε δήλωσή του.

Ο Θόδωρος Τσουκάτος στη δήλωσή του αναφέρει ότι πήρε την πολιτική ευθύνη λέγοντας την αλήθεια και τελικά δικαιώθηκε. Τονίζει πως όλο αυτό διάστημα των 11 ετών πάλευε μόνος του μέχρι την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, ενώ εκφράζει την ελπίδα μία από τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις να αφορά τη διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα.

«Πήρα την πολιτική ευθύνη λέγοντας την αλήθεια και η δικαίωση ήρθε μετά από 11 χρόνια. Στη διάρκεια αυτών των 11 χρόνων απολύτως μόνος (με ελάχιστες εξαιρέσεις δημόσιας στήριξης από τους συναγωνιστές μου) δέχτηκα σιωπηλά συκοφαντίες, ψέμματα, διαστρεβλώσεις. Με πίκρα τα αφήνω όλα πίσω. Ελπίζω και εύχομαι μία από τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις να αφορά τη διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα. Ευχαριστώ τον δικηγόρο μου Διονύση Γκούσκο», δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Click4more:  Δίκη Siemens: Καταδίκη για 22, ανάμεσά τους Χριστοφοράκος, Καραβέλας, Μαυρίδης

Να σημειωθεί πως στη δίκη Siemens 22 άτομα καταδικάστηκαν και οι υπόλοιποι 27 απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής των αξιόποινων πράξεων που τους αποδίδονταν. Αρχικά στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί 64 κατηγορούμενοι ωστόσο δέκα εξ αυτών απεβίωσαν μέχρι να τελειώσει η δίκη.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ