Μέση Ανατολή: Ανταλλάσσουν… ρουκέτες Συρία και Ισραήλ.


Ισραηλινές επιδρομές κοντά στη Δαμασκό σε απάντηση για τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του εδάφους του Ισραήλ.

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη (19.11.2019) το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ τα συριακά κρατικά μέσα μετέδωσαν μόνο ότι ακούστηκαν “εκρήξεις” από ρουκέτες κοντά στο αεροδρόμιο της συριακής πρωτεύουσας.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε πλήγματα στη Συρία. Ωστόσο το πρωί είχε επισημάνει ότι αναχαίτισε τέσσερις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Συρία και, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, προχώρησε σε αεροπορικές επιδρομές ως αντίποινα.

Clik4more: Ισραήλ: Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Δαμασκού – Αναχαιτίστηκαν ρουκέτες από τη Συρία

Από την έναρξη της κρίσης στη Συρία το 2011 το Ισραήλ έχει εξαπολύσει πολλές επιδρομές στη χώρα, κυρίως εναντίον του καθεστώτος στη Δαμασκό και των συμμάχων του, του Ιράν και του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ.Πύραυλοι και ρουκέτες

“Ισραηλινά αεροπλάνα έριξαν πυραύλους εναντίον θέσεων νότια και νοτιοδυτικά της Δαμασκού”, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επισημαίνοντας ότι ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας.

“Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο θέσεις φιλοκαθεστωτικών ομάδων από τις οποίες εκτοξεύθηκαν πύραυλοι που είχαν στόχο το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Οι θέσεις αυτές ενδέχεται να είναι της Χεζμπολάχ, που στηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ή παλαιστινιακών οργανώσεων, διευκρίνισε η ΜΚΟ.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε απλώς ότι “ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού”, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ