Θεοδωρικάκος: Και οι 300 της Βουλής να πουν ΝΑΙ στην ψήφο των αποδήμων

Αισιόδοξος ότι η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού θα τύχει καθολικής αποδοχής, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, την Τρίτη (19.11.2019).

“Είναι ώρα ευθύνης και πρόκληση για να πάρει το νομοσχέδιο 300 ψήφους, που θα είναι ένα πολύ καλό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία”, τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος στη Βουλή.

“Είμαι αισιόδοξος, γιατί τα κόμματα στέκονται με υπευθυνότητα και όπου υπάρξουν ζητήματα θα γίνουν και νομοτεχνικές παρεμβάσεις”, ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Θεοδωρικάκος: “Θα είμαι αυστηρός σε φαινόμενα διαφθοράς στην απόδοση ιθαγένειας”

Τα φαινόμενα διαφθοράς που εντοπίζονται στην απόδοση ιθαγένειας φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει το υπουργείο Εσωτερικών, με νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών με διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

Προς τον σκοπό αυτό υπογράφεται την Τετάρτη (20.11.2019) πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών, της γενικής γραμματείας Ιθαγένειας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι εμπειρογνώμονες της οποίας θα κληθούν να εντοπίσουν τα προβλήματα αδιαφάνειας και να προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπισή τους, που θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο.

“Θα είμαι πάρα πολύ αυστηρός σε οποιαδήποτε καταγγελία διαφθοράς και παραβατικής δραστηριότητας υπάρχει γύρω και από το θέμα της απόδοσης ιθαγένειας”, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, στα “Παραπολιτικά FM”, ενώ σημείωσε ότι “οι διαδικασίες θα αυστηροποιηθούν και θα γίνουν απολύτως αντικειμενικές”.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here