Δίδυμες τρυπούν τα αυτιά τους – Δείτε τις αντιδράσεις τους (vid)


Ποια μπορεί να ήταν η αντίδρασή τους;

 

Σε διάφορες χώρες, το τρύπημα των αυτιών του παιδιού γίνεται λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του μωρού, αφού έτσι απαιτεί το έθιμο.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο Dyan Hes, ορισμένα μάλιστα νοσοκομεία που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στο νεογέννητο.Ο ίδιος πάντως προτείνει τους γονείς να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το μωρό να γίνει 2 μηνών για να του τρυπώσουν τα αυτάκια, καθώς πριν από αυτή την ηλικία, δεν έχει προλάβει να εμβολιαστεί με αποτέλεσμα να είναι αυξημένος ο κίνδυνος μόλυνσης.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι γιατροί που προτείνουν τους γονείς να μην βιαστούν και να περιμένουν να μεγαλώσει το παιδί τους ώστε να είναι σε θέση να περιποιηθεί το ίδιο τις τρύπες στα αυτιά του. Η φροντίδα συνήθως περιλαμβάνει τον καθαρισμό των αυτιών καθημερινά, κοιτάζοντας για τυχόν σημάδια εξανθήματος, ερεθισμού ή λοίμωξης.

Τα δίδυμα κοριτσάκια που θα δείτε στο βίντεο δεν δείχνουν πάντως να ανυπομονούν να αποκτήσουν τρύπα στο αυτί. Περισσότερο ενθουσιασμένοι είναι οι γονείς τους που δεν σταματούν να καταγράφουν την όλη διαδικασία από τη στιγμή που ξεκίνησαν από το σπίτι μέχρι την ώρα που έφυγαν από το κατάστημα.

πηγή: Mothersblog.gr


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ