Τσίπρας, Deutsche Welle και… τρελό πανηγύρι στο twitter


Γλώσσεψε τη… μπέρδα του ο Αλέξης Τσίπρας, είπε πως στην κατοχή οι Έλληνες άκουγαν Deutsche Welle και το πανηγύρι στο twitter δεν άργησε να στηθεί. Και συνεχίζεται αμείωτο.

«Ονοματεπώνυμα ζητάω να μου πει ο κύριος Μητσοτάκης. Και ονοματεπώνυμα θα ζήταγα και από εσάς που είστε δημοσιογράφοι. Και όχι να περιμένουμε από τη Financial Times, όχι να περιμένουμε λες και είμαστε στην περίοδο της κατοχής και βάζουμε Deutsche Welle, να ενημερωνόμαστε από τα ρεπορτάζ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης. Περίμενα από εδώ, από ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς». Αυτή ήταν ακριβώς η έκφραση που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του, το βράδυ της Τρίτης (19.11.2019) στο Open. Αυτή η αναφορά στη Deutsche Welle ήταν που άναψε… φωτιές.

Click4more: Η τηλεθέαση του Τσίπρα στο OPEN

Το hashtag tsipras_DeutscheWelle δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του. Και παραμένει ένα από τα trends στο twitter. Εκεί όπου στήθηκε πραγματικό πανηγύρι για την ατάκα του πρώην πρωθυπουργού. Όχι μόνο γιατί στην κατοχή κανείς δεν θα μπορούσε να ακούσει τη -γερμανική- Deutsche Welle, δεν θα είχε και νόημα, αλλά και γιατί ιδρύθηκε τον Μάιο του 1953. Στις 3 Μαΐου του ’53 εξέπεμψε για πρώτη φορά συγκεκριμένα και ήταν το μέσο από το οποίο μπορούσαν οι Έλληνες να ενημερωθούν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας…

Πέρα απ’ αυτά, όμως, το τι γράφτηκε στο twitter δεν… περιγράφεται. Από τα tweets πως οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο άκουγαν Derti Fm, μέχρι το ποιον… σταθμό άκουγαν ο Λεωνίδας και οι 300, ποιος είχε τα… τηλεοπτικά δικαιώματα της Μάχης των Θερμοπυλών, τι σταθμό άκουγαν οι Αθηναίοι για να ενημερώνονται για την ίδια μάχη. Η Ωραία Ελένη, πάλι, προτιμούσε GNTM κι άλλοι… έβλεπαν Netflix και Casa de Papel στην κατοχή ή έπαιζαν Call of Duty!

Ακολουθούν, μερικά μόνο, από τα tweets που συνοδεύονται από το hashtag tsipras_DeutscheWelle…

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ