Λακωνία: Το κόλπο του ταβερνιάρη με τα πλαστά χαρτονομίσματα απέτυχε παταγωδώς – Διέψευσε τη γυναίκα του.


Ο ιδιοκτήτης ταβέρνας ρίσκαρε αλλά η τύχη δεν ήταν μαζί του. Το ένα λάθος άρχισε να διαδέχεται το άλλο. Στο τέλος αποφάσισε να πει όλη την αλήθεια…

Πλαστά χαρτονομίσματα από Βούλγαρο στην Αθήνα αγόρασε ιδιοκτήτης ψησταριάς και ταξίδεψε στη Λακωνία για να τα ξοδέψει. Πλήρωσε ακριβά, όμως, αυτό το λάθος του, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε 5 χρόνια φυλάκισης, με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Αρχικά προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι το χαρτονόμισμα που έκανε συναλλαγή δε γνώριζε ότι ήταν πλαστό, αλλά ότι είναι πλαστά μόνο αυτά που βρήκαν οι αστυνομικοί στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του. Μετά, όμως, παραδέχτηκε την αγορά τους, από Βούλγαρο στην Αθήνα.

Μάρτυρας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος εμφανίσθηκε στο ελαιοτριβείο της και αγόρασε δύο τενεκέδες λάδι, δίνοντάς της ένα χαρτονόμισμα των 100 ευρώ και δύο των 20 ευρώ. Όταν έβαλε στην τσέπη της τα 100 ευρώ κατάλαβε ότι πρόκειται για πλαστό χαρτονόμισμα και έτρεξε να τον προλάβει.

Αυτός όμως, όπως περιέγραψε η γυναίκα, έφυγε γρήγορα από το ελαιοτριβείο μαζί με άλλο άτομο που ήταν στο αυτοκίνητο. Τον ακολούθησε με το αυτοκίνητό της, ενώ ειδοποίησε την Αστυνομία της περιοχής, η οποία τον σταμάτησε.

Οι αστυνομικοί στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου βρήκαν ακόμα δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και επτά των 20 ευρώ, τα οποία, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ήταν επίσης πλαστά.

Η σύζυγός του κατέθεσε ότι ο άντρας της δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι διατηρούν ψησταριά και πιθανότατα εκεί θα του είχαν δώσει το πλαστό χαρτονόμισμα, με το οποίο και αγόρασε το ελαιόλαδο που του είχε ζητήσει.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, στην απολογία του ο κατηγορούμενος τη διέψευσε, καθώς μετά τις επίμονες ερωτήσεις από την Έδρα παραδέχτηκε ότι είχε αγοράσει τα πλαστά χαρτονομίσματα από Βούλγαρο στην Αθήνα αντί 80 ευρώ. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κατοχή και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Πηγή: tharrosnews.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ