Ιαπωνία: Ο Σίνζο Άμπε έγινε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας

Ιστορική ήταν η χθεσινή μέρα (20.11.2019) για τον Σίνζο Άμπε. Εγινε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην πολιτική ιστορία της Ιαπωνίας.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για τον Σίνζο Άμπε, ο οποίος είχε αναγκαστεί κάποτε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

Ωστόσο η χθεσινή ημέρα επισκιάστηκε στο Τόκιο από ερωτήματα σχετικά με ενδεχόμενες παραβιάσεις του εκλογικού νόμου και ανησυχίες για την οικονομία.

Ο 65χρονος Άμπε που υπηρέτησε την πρώτη θητεία του για έναν μόλις χρόνο, πριν παραιτηθεί το 2007, επέστρεψε το 2012 υποσχόμενος ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις, αλλά και μία πιο σύγχρονη και μεταρρυθμισμένη οικονομία, έχοντας παράλληλα, ως στόχο την αναθεώρηση του μεταπολεμικού ειρηνευτικού συντάγματος της χώρας.

Υποσχόμενος την αντιμετώπιση ζητημάτων ουσιαστικής σημασίας όπως, το δημογραφικό πρόβλημα της Ιαπωνίας, αλλά και την αναθεώρηση του συντάγματος, ο ίδιος θέλει να βαδίσει μπροστά ως ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος για την επόμενη διετία, καθώς η θητεία του λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021.

“Θέλω να αντιμετωπίσω θέματα πολιτικής με την καρδιά και την ψυχή μου και με μία αίσθηση ότι κινούμαι σε λεπτό πάγο και στέκομαι στα δάκτυλα των ποδιών μου, χωρίς να ξεχνώ το πνεύμα με το οποίο ξεκίνησα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άμπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here