Χονγκ Κονγκ – διαδηλωτές: Ξέφυγαν από υπονόμους ανάμεσα σε φίδια και κατσαρίδες.

Το αδιανόητο επιχείρησαν διαδηλωτές για να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό γύρω από το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ.

Συρθήκαν στους υπονόμους για να διαφύγουν από την πολυτεχνειούπολη του Χονγκ Κονγκ, μία εμπειρία που δύσκολα θα ξεχάσουν.

“Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι κάποια μέρα θα χρειαζόταν να κρυφτώ σε έναν υπόνομο ή να διαφύγω μέσω των υπονόμων για να επιβιώσω”, δήλωσε μια φοιτήτρια, ονόματι Μπάουι, στο Reuters.

“Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα ζούσα έτσι… Το συναίσθημα που δεν μπορώ να ξεχάσω είναι ο φόβος όταν ήμουν εκεί κάτω”.

Η 21χρονη φοιτήτρια δήλωσε ότι η ίδια και άλλοι είχαν δοκιμάσει διάφορους τρόπους για να δραπετεύσουν από την πολυτεχνειούπολη που πολιορκείται από την αστυνομία, αλλά κανείς δεν τα κατάφερε.

“Τότε σκεφτήκαμε ότι πρέπει να πολεμήσουμε αλλιώς θα πεθάνουμε, άρα μπήκαμε στον υπόνομο”.

Η Μπάουι μίλησε για τη δυσωδία, τα φίδια που συνάντησε στις σήραγγες αλλά και πώς προσπαθούσε να καταπνίξει το φόβο της για την άνοδο της στάθμης του νερού μαζί με την πλημμυρίδα.

“Κάθε βήμα ήταν πολύ, πολύ δύσκολο”, είπε η φοιτήτρια που τελικά αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω. Χονγκ Κονγκ: Πάνω χημικά, κάτω… ερπετά

Υπό τον φόβο να συλληφθούν και να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για ταραχές που επισύρουν ποινή πολυετούς κάθειρξης, μικρές ομάδες διαδηλωτών περίμεναν την άμπωτη πριν ανοίξουν τις σχάρες των υπονόμων και κατέβουν… στο άγνωστο.

Κάποιες φορές έδιωχναν από πάνω τους κατσαρίδες, ενώ άκουγαν τους αστυνομικούς, που βρίσκονταν στην επιφάνεια, να τους βρίζουν και να χαρακτηρίζουν τους ίδιους κατσαρίδες.

Οι αρχές, που γνώριζαν τις απόπειρές τους, προσπάθησαν να σταματήσουν την πρακτική αυτή.

Δύτες της πυροσβεστικής υπηρεσίας απέκλεισαν την είσοδο των υπονόμων μέσα στο Πολυτεχνείο, ενώ άλλοι αναζητούσαν ακτιβιστές που πιθανόν είχαν εγκλωβιστεί, τραυματιστεί ή ακόμα και χάσει τη ζωή τους.

Διοικητής της τοπικής αστυνομίας δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) ότι είχαν συλληφθεί δύο άνδρες που σκαρφάλωναν για να βγουν από τον υπόνομο σε έναν κοντινό δρόμο. Συνέλαβαν επίσης τρεις ακόμα άνδρες και μια γυναίκα που είχε μετακινήσει το καπάκι ενός υπονόμου για να τους βοηθήσει να βγουν στην επιφάνεια.

Αυτοί που προσπάθησαν να δραπετεύσουν μέσω των υπονόμων είχαν μαζί τους φακούς, σκοινί, κουτιά πρώτων βοηθειών και νερό και ενώ προσπάθησαν να ‘πιάσουν’ σήμα στα τηλέφωνά τους προκειμένου να παρακολουθήσουν την πορεία τους. Κάποιες ομάδες είχαν επίσης σπρέι, προκειμένου να μαρκάρουν τις σήραγγες για αυτούς που ίσως ακολουθούσαν.

 

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here