Βορίδης: «Bρήκαμε λύση για να συνεχίσει να λειτουργεί η ΕΒΖ»


«Ενημερώνουμε τον κ. Αραχωβίτη ότι παραλάβαμε ανεπίλυτο το ζήτημα των τεύτλων και εξαιτίας της ανυπαρξίας συμβάσεων κινδύνευαν τα πάντα να μην έχουν οποιαδήποτε διέξοδο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σε απάντησή του προς τον πρώην ΥΠΑΑΤ, Σταύρο Αραχωβίτη.

Νωρίτερα ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης χρησιμοποιήθηκαν “όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να στηρίξει την ιστορική αυτή καλλιέργεια (σ.σ. ΕΒΖ) στην χώρα μας” υπογραμμίζοντας ότι “η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει τώρα πια την απόλυτη ευθύνη για τη συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα”.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης απαντώντας υπογραμμίζει πως την προηγούμενη τετραετία δεν δόθηκε καμία λύση στο θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας ζάχαρης (ΕΒΖ) “παρά μόνο λόγια και υποσχέσεις στους τευτλοπαραγωγούς χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε πραγματική δέσμευση και κυρίως χωρίς να υπάρχει λύση στο κύριο και μεγάλο θέμα από το οποίο εξαρτάται το εισόδημά τους”.

Εν συνεχεία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει πως η σημερινή κυβέρνηση αναζήτησε και έφτασε σε συμφωνία για την συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ, με την οποία όπως τονίζει “οι τευτλοπαραγωγοί παραδίδουν προϊόν στη βιομηχανία ζάχαρης και χάρη σε αυτή την παράδοση δικαιούνται και τη συνδεδεμένη ενίσχυση”.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ