Η «Λενιώ» αποκαλύπτεται: Η θεολογία, η υποκριτική και το απωθημένο να γίνει… Γιατρός χωρίς σύνορα!


Η Μαρία Κίτσου, η πρωταγωνίστρια των «Άγριων μελισσών», μιλησε για όλα.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέθηκε στα παιδικά της χρόνια, για το πως από την θεολογία κατέληξε στην υποκριτική και για το αν πηγαίνει στην εκκλησία.

Τα παιδικά σου χρόνια πώς ήταν; Ποια ήταν τα πρώτα καλλιτεχνικά ερεθίσματα;

«Από την πλευρά του πατέρα μου είμαστε πρόσφυγες από τη Σμύρνη. Ο προπάππους μου ήταν αρχιδικαστής. Καλλιεργημένη οικογένεια. Ο παππούς μου έφυγε από τη Μικρά Ασία σε πολύ μικρή ηλικία και πήγε στη Γαλλία όπου και έγινε ηθοποιός. Πέθανε πολύ μικρός. Ο πατέρας μου μου το αποκάλυψε αφού τελείωσα το Εθνικό.

Και εγώ για κάποιον ανεξήγητο λόγο από παιδί είχα αγάπη και για τη Γαλλία και για το θέατρο, παρότι δεν πηγαίναμε συχνά. Είχαμε μεγάλη βιβλιοθήκη στο σπίτι. Από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να παίρνω βιβλία και να τα διαβάζω. Βιβλία για μεγάλους. Το πρώτα που θυμάμαι είναι «Το κόκκινο και το μαύρο» του Σταντάλ και «Πόλεμος και Ειρήνη» του Τολστόι.

Η Μαρία Κίτσου, η πρωταγωνίστρια των «Άγριων μελισσών», μιλησε για όλα.

Από τη θεολογία στην υποκριτική. Κάπου εκεί ανακάλυψες πως αγαπάς το θέατρο;

«Ακριβώς και τελείως τυχαία! Είχα κάνει νωρίτερα μια παράσταση στο γυμνάσιο και μου άρεσε πολύ. Περνάω λοιπόν στη Θεολογία και εκεί εντάχθηκα σε μια θεατρική ομάδα. Κάπως έτσι μπήκε το μικρόβιο. Οταν έδωσα τις εξετάσεις στο Εθνικό, κατάλαβα πως αυτός είναι και ο προορισμός μου.

Νωρίτερα, βέβαια, ήθελα να γίνω Γιατρός χωρίς Σύνορα. Ενα όνειρο που έχω να σου πω πώς ακόμη δεν το έχω εγκαταλείψει. Ακόμα και τώρα ψάχνω πώς μπορώ να φύγω εθελοντικά σε αποστολές. Εάν δεν το κάνω, νομίζω ότι θα μου μείνει απωθημένο».

«Τα πάντα είναι Θεός και ο Θεός είναι αγάπη». Είπες σε πρόσφατη συνέντευξη σου πως πιστεύεις πολύ. Πηγαίνεις στην εκκλησία;

«Πιστεύω πολύ στην ανεκτικότητα του, στη συγχώρεση του, στη μεγάλη του αγκαλιά, δεν πιστεύω καθόλου στη μισαλλοδοξία, σε όλα αυτά που προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι ο Θεός. Τα διδάγματα του είναι αποδοχή, αγάπη, συγχώρεση και κατανόηση. Δεν θα πάω στην εκκλησία την Κυριακή με την τυπική έννοια, θα πάω να ανάψω ένα κεράκι όταν το νιώσω. Πιστεύω στο πνεύμα και όχι στο γράμμα του νόμου», είπε στο tv έθνος.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ