Γ. Κωνσταντίνου: Παίζει στο θέατρο με την ταλαντούχα κόρη του και μιλάει για τον πιανίστα γιο του


Ο Γιώργος Κωνσταντίνου έχει κάθε λόγο να νιώθει υπερήφανος πατέρας.

Ο δημοφιλής ηθοποιός πρωταγωνιστεί τη φετινή χρονιά στο θεατρικό έργο «Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια», και μαζί του στη σκηνή βρίσκεται και η κόρη του Άννα-Μαρία Κωνσταντίνου.

Εκείνος, λοιπόν, μίλησε για τη συνεργασία τους επί σκηνής και μοιράστηκε τα συναισθήματα που του γεννιούνται. Ακόμη, αναφέρθηκε και στον γιο του Γιώργο Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι ένας καταξιωμένος πιανίστας, ενώ έδωσε και την ειλικρινή του συμβουλή στους νέους!

Γράφετε στο βιβλίο σας Showtime μια φράση του Cohen «Υπάρχει μια ρωγμή που από εκεί μέσα μπαίνει το φως». Πώς επιδρά σε εσάς η συγκεκριμένη φράση;

Με συγκλόνισε αυτή η φράση. Ήταν μέσα στην ψυχή μου. Όταν συνέβαινε κάτι άσχημο στη ζωή μου και έβλεπα από μια σχισμή ένα φως, μια ελπίδα δηλαδή, αυ­τομάτως όλα καλυτέρευαν. Ζω με την ελπίδα του φωτός, όχι του σκοταδιού.

Φέτος υποδύεστε τον δήμαρχο στη «Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια» και μάλιστα βρίσκεστε στη σκηνή με την κόρη σας.

Για πρώτη φορά μεταφέρ­θηκε στη σκηνή το αριστούργημα του Στρατή Μυριβήλη Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια, μια απαγορευμένη ερω­τική σχέση η οποία εκτυλίσσεται στην κλει­στή κοινωνία της Μυτιλήνης την περίοδο του Μεσοπολέμου, σε διασκευή και σκη­νοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Υποδύομαι έναν καλό δήμαρχο που προσπαθεί να κά­νει τον «πυροσβέστη όταν «ανάβουν τα αίματα». Στο έργο βλέπουμε, κυρίως .πονηρούς νομάρχες και άλλους συγχωρια­νούς που πλούτισαν υπογείως. Με εκφρά­ζει αυτός ο ρόλος γιατί και στην πραγματικότητα είμαι ένα ειρηνοποιό στοιχείο. Είναι ωραίο το συναίσθημα να παίζω ..με την Άννα-Μαρία, είναι πολύ ταλα­ντούχα, όπως και ο γιος μου, ο Γιώργος, που είναι σπουδαίος πιανίστας και δίνει ρεσιτάλ μόνος του.

Στο θέατρο με την κόρη του!

Μήπως είναι και η πολιτική ένας ρόλος που θα ταίριαζε στην πραγματική σας ζωή;

Αν δεν ήμουν ηθοποιός, θα μπορούσα να ασχοληθώ με την πολιτική με συγκεκριμένο σχέδιο. Αν ήμουν αρχηγός ενός κράτους, πρωθυ­πουργός, το όνειρο μου θα ήταν να βοηθήσω τον λαό. Πριν κάτσω στην καρέκλα, θα πήγαινα στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές για να δω πώς επι­βιώνουν οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι.

Παντού υπάρ­χουν άστεγοι που ζουν σε άθλιες συνθήκες. Αυτούς δεν τους βλέπουν οι κυβερνώντες; Όταν επιτρέ­πεις να πεθαίνουν άνθρωποι από την πείνα, τότε τι κυβερνάς; Τα πτώματα; Δυστυχώς ανέκαθεν το πρώτο πράγμα που σκέφτονταν οι κυβερνώντες ήταν τι θα βουτήξουν από τον κοσμάκη. Αν υπάρ­ξει ηγέτης που τολμήσει να εναντιωθεί σε αυτό το σύστημα, ή θα τον περάσουν για γελοίο ή θα τον καθαρίσουν την επόμενη μέρα.

Ποια είναι η συμβουλή σας για τους νέους ανθρώπους

Πρέπει να ακολουθείς το όνειρο σου. Αν δεν το κάνεις, θα το σέρνεις σε όλη σου τη ζωή. Πρέπει να αγαπήσεις και να πολεμήσεις γι» αυτό που επιθυμείς. Μόνο έτσι θα νιώσεις γεμάτος, ευτυχισμένος.

Πηγή: People

Δείτε φωτογραφίες της κόρης του και του γιου του…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ