Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις και η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Διορία δεκαπέντε ημερών σε όσους βρίσκονται σε υπό κατάληψη κτήρια να τα εγκαταλείψουν δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με ανακοίνωσή του – Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υιοθετεί το δόγμα της μηδενικής ανοχής κατά των μπαχαλάκηδων – Φόβοι για εντάσεις ενόψει της επετείου από την δολοφονία Γρηγορόπουλου

Η διορία του υπουργείου αφορά τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά κτήρια που βρίσκονται υπό κατάληψη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσοι παράνομα έχουν καταλάβει κτήρια, καλούνται να τα εκκενώσουν, ενώ εάν στις καταλήψεις στεγάζονται πρόσφυγες ή μετανάστες, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε κέντρα στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω τελεσίγραφο του υπουργείου έρχεται σε συνέχεια της εκκένωσης μιας σειράς από καταλήψεις από τις Αρχές.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση υιοθετεί το δόγμα της μηδενικής ανοχής έναντι των διαφόρων μπαχαλάκηδων, ενώ επιχειρησιακά η ΕΛ.ΑΣ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κύμα αντιδράσεων ενδέχεται να υπάρξει από συγκεντρώσεις στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που έγινε τον Δεκέμβριο του 2008.

Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη και η επέτειος Γρηγορόπουλου

Άλλωστε, η διορία/τελεσίγραφο του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων συμπίπτει χρονικά (6 Δεκεμβρίου) με την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 40 καταλήψεις ιδιωτικών και δημόσιων κτηρίωνστην Αθήνα.

Το 1/3 αυτών, περίπου 16, βρίσκονται πέριξ των Εξαρχείων.

Η ΕΛ.ΑΣ. τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει προχωρήσει σε 12 εκκενώσεις κτηρίων.

Δείτε τον χάρτη με τις καταλήψεις

«Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, χθες 20 Νοεμβρίου 2019, το υπουργείο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε και σε μία ανακοίνωση – απάντησή στις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ περί «αναβίωσης σκοτεινών εποχών, ακραίας καταστολής και κατάλυσης του κράτους δικαίου».

«Η εποχή της ανοχής της βίας τέλειωσε, η εποχή της ανασφάλειας θα τελειώσει» τονίζεται στην ανακοίνωση. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρυφτεί, να ξεχαστούν τα έργα του κάνοντας θόρυβο και χάνοντας συνήθως, το μέτρο και κυρίως, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα».

Ουσιαστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης με αυτή την ανακοίνωση βάζει στο ίδιο κάδρο με τους μπαχαλάκηδες ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η Κουμουνδούρου δεν παίρνει σαφείς αποστάσεις από τους κουκουλοφόρους και τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Όπως λένε στην κυβέρνηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύουν τους αποκαλούμενους μπαχαλάκηδες.

«Τα πραγματικά γεγονότα – σημειώνεται στην ανακοίνωση- είναι οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας:

– στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας,
– στη διασφάλιση συνθηκών για την ειρηνική πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου
– στην εκκαθάριση των πανεπιστημίων από γιάφκες και τραμπούκους
– στην απόδοση της γειτονιάς των Εξαρχείων στους κατοίκους της
– στην εκκένωση παράνομων καταλήψεων που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν
– στην εξάρθρωση ναρκέμπορων στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στο Μενίδι, στη Θεσσαλονίκη
– ο αμείλικτος πόλεμος που ξεκίνησε γειτονιά-γειτονιά στην Αθήνα για τις κλοπές, διαρρήξεις που έχουν ρημάξει τα σπιτικά».

«Σκοτεινή είναι η εποχή που κλειδαμπαρώνεσαι σπίτι σου και φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ. Ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν Πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές ολόκληρες. Καταλύεται το κράτος δικαίου στα άβατα, στο Μενίδι, στην ΑΣΟΕΕ, στην ανοχή της παραβατικότητας, στην δικαιολόγηση της βίας», σημειώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος, αναφερόμενο στα Εξάρχεια, το υπουργείο στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Μέχρι το άβατο να γίνει γειτονιά, τα ΜΑΤ θα υπάρχουν, η αστυνομία θα περιπολεί, και με πολιτικά και με συμβατικές πινακίδες. Η αστυνομία έχει αποστολή και νομιμότητα. Οι μολότοφ, οι πέτρες στις ταράτσες και οι παράνομες καταλήψεις ούτε νομιμότητα έχουν, ούτε πολιτική κάλυψη θα έπρεπε να έχουν από δημοκρατικό κόμμα».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ