Πέθανε ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος

Ποιος ήταν ο «άρχοντας του πολέμου».

Την τελευταία του πνοή άφησε ο μεγαλύτερος έμπορος οπλικών συστημάτων της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Δαφέρμος.

Σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου «Ελπίς» έσβησε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ο έμπορος οπλικών συστημάτων Κωνσταντίνος Δαφέρμος, μια αμφιλεγόμενη όσο και αντιφατική προσωπικότητα.

Ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος είχε προφυλακιστεί το 2016 επειδή είχε υποκύψει στον εκβιασμό του πρώην αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΓΔΕ, Αντώνη Κάντα, για να μην του «χαλάσει» την δουλειά όπως αποδείχθηκε του είχε δώσει ένα ποσό από την όλη προμήθεια που είχε εισπράξει.

Πριν την προφυλάκισή του είχε χάσει τον ένα του γιο από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο.

Η εννεάμηνη προφυλάκιση του επιβάρυνε την υγεία του (υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα), με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να εργαστεί έχοντας απολέσει σχεδόν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία .

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πολυτελή γραφεία της SCORPION στην οδό Πανεπιστημίου 10, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ κατασχέθηκαν από ιδιώτη που του είχε δανείσει ένα ποσό προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει άλλα δάνεια.

Το ποσό που δανείστηκε μαζί με τους «σκληρούς» τόκους τελικά έφτασε σε τέτοιο επίπεδο που ήταν αδύνατο να το πληρώσει με αποτέλεσμα την κατάσχεση των γραφείων του.

Η υγεία τους τελευταίους μήνες ήταν εξαιρετικά επιβαρυμένη με συνεχείς εγχειρήσεις και κυρίως ψυχολογική κατάρρευση του ανθρώπου που κάποτε ήταν ο μεγαλύτερος Ελληνας έμπορος οπλικών συστημάτων με γραφεία στη Βιέννη, στην Αθήνα, στην Μαδρίτη και τη Μόσχα.

Το ανάκτορό του στην οδό Βασιλέως Γεωργίου στο κέντρο της Αθήνας έχει και αυτό κατασχεθεί από την τράπεζα Πειραιώς.

Στο τέλος της ζωής ο άνθρωπος που κάποτε είχε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς του, ζούσε με φαγητό που του έστελνε στενή συγγενής.

Το ανάκτορό στην Βασιλέως Γεωργίου

Πρόκειται για το πιο ακριβό και πολυτελές σπίτι στην Αθήνα. Οι πολυτελέστατοι έξι όροφοι του το μαρτυρούν άλλωστε.

Το μεγαλοπρεπές σπίτι έχει θερμαινόμενη πισίνα και απεριόριστη θέα στο Προεδρικό Μέγαρο και την Ακρόπολη σύμφωνα με όσους το έχουν επισκεφθεί.

«Η πολυτέλεια και η βαριά επίπλωσή του που κυριαρχούν σε όλους τους χώρους του ακινήτου αντανακλούν την ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη του» αναφέρεται από τους καλά γνωρίζοντες για το «ανάκτορο Δαφέρμου».

Η εκτιμηθείσα αξία του σπιτιού αγγίζει το ποσό των -κρατηθείτε- 35 εκατομμυρίων ευρώ!

Η κατάσχεσή του από τις τράπεζες ήταν, για όσους έζησαν από κοντά τον «άρχοντα του πολέμου», το τελειωτικό χτύπημα…


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here