Αντικαπνιστικός: Στη Νέα Σμύρνη «έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα στην Αττική


Ο αντικαπνιστικός νόμος είναι εδώ και ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν τα πρώτα πρόστιμα. Αυτή τη φορά το… μπουγιουρντί γιατί κάπνιζαν έλαβαν καταστηματάρχης και πελάτης μαγαζιού στη Νέα Σμύρνη.

Οι πρώτες παραβάσεις στην Αττική, στο πλαίσιο των ελέγχων για τον αντικαπνιστικό νόμο, βεβαιώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (20.11.2019) σε μαγαζιά στη Νέα Σμύρνη.

Ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, έκαναν ελέγχους σε 10 μαγαζιά και σε τρία απ’ αυτά έριξαν… πρόστιμα.

Όπως είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, Αθανάσιος Μπίνης, κατά τους ελέγχους «κόπηκαν» πρόστιμα 500 ευρώ για κάθε επιχειρηματία και 100 ευρώ για κάθε πελάτη που «συνελήφθη» να καπνίζει. Σημειώνεται πως τα πρόστιμα πληρώνονται ηλεκτρονικά, μέσω της ΑΑΔΕ.

Όπως τόνισε ο Αθ. Μπίνης, ο αριθμός των προστίμων που βεβαιώθηκαν επιβεβαιώνει το ποσοστό που είχε καταγραφεί πριν τεθεί σε ισχύ ο αντικαπνιστικός νόμος, σύμφωνα με το οποίο το 70% των επιχειρήσεων είχαν συμμορφωθεί.

Οι έλεγχοι δεν σταματούν, βέβαια, και όπως είπε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, μέσα από τις πληροφορίες που δίνονται από το 1142, θα προκύψει ένα πρόγραμμα ελέγχων σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ