Νότια Κορέα: Διαψεύδουν οι ΗΠΑ τις φήμες – «Δεν αποσύρουμε δυνάμεις»

Το Πεντάγωνο διέψευσε σήμερα την πληροφορία νοτιοκορεατικής εφημερίδας ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μια σημαντική μείωση του αριθμού των στρατιωτικών τους που είναι ανεπτυγμένοι στη Νότια Κορέα, αν η Σεούλ δεν συμβάλει περισσότερο στο κόστος της αποστολής αυτής.

“Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στην πληροφορία της Chosun Ilbo ότι το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει δυνάμεις από την Νότια Κορέα, σημειώνει ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία αναφέρθηκε στην συνέχεια στον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι δεν είναι ενήμερος για κάποιο τέτοιο σχέδιο.

“Ο υπουργός Έσπερ βρισκόταν στη Νότια Κορέα την περασμένη εβδομάδα και εκεί επανέλαβε επανειλημμένως την ακλόνητη δέσμευσή μας σε αυτήν και στον λαό της. Τα δημοσιεύματα όπως αυτό εκθέτουν τα επικίνδυνα και ανεύθυνα μειονεκτήματα των ειδήσεων που στηρίζονται σε μια ανώνυμη πηγή. Αξιώνουμε από την Chosun Ilbo να αποσύρει αμέσως το δημοσίευμά της”, πρόσθεσε.

Η Chosun Ilbo γράφει σήμερα, επικαλούμενη διπλωματική πηγή στην Ουάσινγκτον που είναι ενήμερη για τις εξελίξεις στις συνομιλίες των δύο πλευρών, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τον αριθμό των στρατιωτικών της που είναι ανεπτυγμένοι στη Νότια Κορέα κατά 3.000 ως 4.000 στελέχη στην περίπτωση που η Σεούλ δεν δεχθεί να επωμιστεί μεγαλύτερο μέρος του κόστους της αποστολής.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ διαβεβαίωσε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βιετνάμ ότι δεν είναι ενήμερος για οποιοδήποτε σχέδιο να αποσυρθούν στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από τη Νότια Κορέα εάν οι διμερείς διαπραγματεύσεις δεν προχωρήσουν.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας τόνισε από την πλευρά του ότι το δημοσίευμα της Τσοζάν Ίλμπο δεν αντικατοπτρίζει “την επίσημη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ”.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ