Φθιώτιδα – Αυλάκι: «Εδώ θα γίνει Κούγκι… Πρόσφυγες δεν θα δεχτούμε» (vid)


Ανεβαίνουν οι τόνοι στο Αυλάκι Φθιώτιδας με τους κατοίκους να βρίσκονται κυριολεκτικά στα κάγκελα μετά και την επίσκεψη την Πέμπτη (21.11.2019) κλιμακίου στο παλιό εργοστάσιο ΒΟΜΒΥΞ για ελέγχους καταλληλότητας.

Η άφιξη στο Αυλάκι του κλιμακίου που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του ΔΟΜ και της Αστυνομίας πυροδότησε το κλίμα αφού το ενδεχόμενο να μεταφερθεί εκεί μεγάλος αριθμός προσφύγων (περίπου 1.500 – 2.000) μοιάζει πλέον περισσότερο με δεδομένη και ειλημμένη απόφαση.

Η περιοχή του παλιού εργοστασίου ανήκει στην Εθνική Τράπεζα και έχει ενοικιαστεί σε αγρότη της περιοχής, ο οποίος ειδοποιήθηκε να ξεκλειδώσει την κεντρική πύλη προκειμένου να μπει στον χώρο ομάδα του Υπουργείου και του ΔΟΜ για ελέγχους.

Το κλιμάκιο έφτασε, αλλά ταυτόχρονα άρχισαν να συγκεντρώνονται στην είσοδο του κλειστού εργοστασίου οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι της περιοχής. Μαύρος καπνός από καμένα λάστιχα και πανό με το σύνθημα “ΌΧΙ ΝΕΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΤΟ ΑΥΛΑΚΙ” ήταν η εικόνα που αντίκρισε το κλιμάκιο κατά την έξοδο του ενώ κλήθηκε να απαντήσει και στις ερωτήσεις των πολιτών.Ζητούν ενημέρωση στο Αυλάκι

“Να μεταφέρετε στην κυβέρνηση ότι δεν θα δεχτούμε 2000 πρόσφυγες δίπλα σε ένα χωριό 320 κατοίκων. Υπάρχουν καταλληλότερες λύσεις και τις έχουμε προτείνει. Ας τις δεχτούν γιατί εδώ δεν θα έρθει κανείς. Εδώ θα γίνει Κούγκι… Αυτό να μεταφέρετε στο Υπουργείο”, είπε, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Στυλίδας Δημήτρης Ψάρρης.

πηγή: lamianow.gr

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ