Δημοσκόπηση: Με 14 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

Τι λένε οι πολίτες για την κατεύθυνση των πραγμάτων και την οικονομική τους κατάσταση. Ποια είναι η άποψη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τα πρόστιμα. Πως κρίνουν την εφαρμογή του νέου νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο. Πως διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση

Με 14 μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα η ΝΔ προηγείται με 38% ( έναντι 38,5% στην προηγούμενη μέτρηση) ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24% (μια μονάδα λιγότερη από την προηγούμενη μέτρηση). Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Στην παράσταση νίκης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει το 70%, και ο ΣΥΡΙΖΑ το 17%. Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 45%, ο Αλέξης Τσίπρας το 26% και κανέναν από τους δυο το 23%.

Σε ερώτηση για το αν πιστεύετε πως τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε σε σωστή κατεύθυνση το 63% πιστεύει πως βαδίζουμε σωστά, το 31% λάθος και το 8 δεν ξέρω/δεν απαντώ. Για το πως χαρακτηρίζετε την προσωπική σας οικονομική κατάσταση το 14% λέει πως είναι άνετοι, το 48% μέτρια, το 33% δύσκολη και 5% δεν γνωρίζω, δεν απαντώ.

Στην ερώτηση για το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο το 66% εκφράζεται θετικά, το 23% αρνητικά ενώ ένα 11% δεν ξέρω/ δεν απαντώ. Μ ε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια  σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 60% είναι θετικό, μόλις το 10% εκφράζεται αρνητικά, ενώ  ένα μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 30% λέει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Για τον αντικαπνιστικό νόμο η γνώμη των πολιτών είναι θετική καθώς το 75% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί, ενώ  το 17% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.

 

 

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ