Τσίπρας: Επίθεση με… τέσσερις λέξεις στην κυβέρνηση – Η αντίδραση στο χαρακτηρισμό «χούντα»


Τέσσερις λέξεις χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για να περιγράψει τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης στη χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια – τη γειτονιά του Παύλου Φύσσα όπως είπε -ανεβάζοντας ιδιαίτερα τους τόνους της αντιπαραθέσεις με την ΝΔ.

«Είναι ακραία συντηρητικοί, νεοφιλελεύθεροι, ανίκανοι και ξεδιάντροποι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναλύοντας μάλιστα ένα ένα αυτά τα χαρακτηριστικά.

Για να αιτιολογήσει τον χαρακτηρισμό “συντηρητική” αναφέρθηκε στην ιστορία με την   ταινία Joker αλλά και σε όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την αστυνομία.

Click4more: Τσίπρας: Η μεσαία τάξη θα δει τη μεγάλη κοροϊδία του Μητσοτάκη

«Είδαμε πράγματα που δεν τα φανταζόμασταν για το 2019 – 2020, όπως για παράδειγμα  την εισβολή σε κινηματογραφική αίθουσα όπου έβγαζαν έξω τους 16άρηδες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «μετά οδήγησαν 300 νέα παιδιά έξω από ένα κλαμπ λες και ήταν σε καρτέλ της Κολομβίας. Δεν πήγαν να κτυπήσουν την εγκληματικότητα εκεί που πρέπει…

Είδαμε ακόμα το επικοινωνιακό σόου στα Εξάρχεια με τις μωρομάνες και ούτε εκεί χτύπησαν τα ναρκωτικά. Και μετά στην ΑΣΟΕΕ είδαμε εικόνες με τους φοιτητές περικυκλωμένους από τα ΜΑΤ εικόνες που δεν τις βλέπει κανείς ούτε στην Λατινική Αμερική και μια απρόκλητη και βάναυση επίθεση σε γονείς των προσαχθέντων στα Δικαστήρια».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα των παρακολουθήσεων και στις καταγγελίες που έχουν γίνει γι’ αυτό το θέμα και χαρακτήρισε τον Μ. Χρυσοχοΐδη «νεοδεξιό αλλά και πολύ αδέξιο».

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο εξαιρετικά σκοτεινή» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Εδώ πήγα στην πορεία του Πολυτεχνείου και πήγαν να με φάνε. Θα είμαι στους αγώνες δίπλα στους νέους».Η μεσαία τάξη και η «χούντα»

Αναφερόμενος στο δεύτερο χαρακτηριστικό που απέδωσε στην κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για  ακραίο νεοφιλελευθερισμό της κυβέρνησης καθώς «περνάει, διατάξεις υπέρ του ΣΕΒ, νύχτα, κατά των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων».

Click4more: 14 μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ψήφος εμπιστοσύνης για αντικαπνιστικό νόμο και άσυλο

Από την άλλη, επεσήμανε πως «η κυβέρνηση που υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις πράττει ακριβώς το αντίθετο. Μόλις 17 ευρώ το χρόνο είναι οι ελαφρύνσεις που έταζε για την μεσαία τάξη ενώ η επιβάρυνση από την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα είναι 100 ευρώ το χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η μεσαία τάξη ακόμα δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τι έρχεται» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πίστεψε την καραμέλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάζει τους αδυνάτους και δεν κοιτάζει εσάς. Κάνουμε την αυτοκριτική μας δεν λέω πως τα κάναμε όλα σωστά. Όμως που είναι σήμερα οι μεγάλες ελαφρύνσεις για  τη μεσαία οικογένεια».

Σε αυτό το σημείο ακούστηκε κάποιος να φωνάζει μέσα στην αίθουσα «χούντα». «Πρέπει να προσέχουμε τι λέμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν πρόκειται για χούντα. Την χούντα την έχουμε ζήσει. Την κυβέρνηση αυτή την έβγαλε ο ελληνικός λαός και αυτός θα την αμφισβητήσει».Το προσφυγικό

Τον χαρακτηρισμό ανίκανοι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον απέδωσε στην κυβέρνηση με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο προσφυγικό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το προσφυγικό και τα κλειστά κέντρα κράτησης καθώς και για τις πληροφορίες που λένε ότι θα φτιάξουν κάτι τέτοιο σε ένα ξερονήσι.

«Η εξέλιξη στο προσφυγικό δεν κρύβει ότι δεν είναι μόνο ακραίοι δεξιοί αλλά και ακραία αδέξιοι» είπε. «Στο μόνο θέμα που δεν το αφήσαμε στρωμένο το άφησαν να φτάσει στο απροχώρητο. Τέσσερις ολόκληρους μήνες καθυστέρησαν τις μετεγκαταστάσεις. Για την αντιμετώπιση πρέπει να υπάρχει σχέδιο αλλά και βούληση. Πως να πείσει τους δικούς του περιφερειάρχες αφού τόσο καιρό τους έλεγε ότι το προσφυγικό το έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμηρος της ίδιας της ακραίας ρητορικής. Παρουσίασε κλειστά κέντρα στα νησιά. Σύγχρονες φυλακές  που θα χωράνε 5000 ανθρώπους σε κάθε νησί.

Ο υφυπουργός Άμυνας που διαχειρίζεται το θέμα ως στρατηγός, που μιλάει τσεκουράτα, πήρε το χαρτί και μας έδειξε την εγκατάσταση της νέας φυλακής. Ο χάρτης που παρουσίασε αντιστοιχεί όχι στη Λέσβο, στη Χίο αλλά σε ένα απομονωμένο ακατοίκητο νησί. Είναι αυτό το σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού; Μήπως να κάνει αίτηση να μπει στις χώρες του Βίζενγκραντ;».Οι Ποινικοί Κώδικες

Τον χαρακτηρισμό ξεδιάντροπη τον απέδωσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή των ποινικών κωδίκων.

«Θέλουν να αθωωθούν για τα θαλασσοδάνεια και την αποδέσμευση των χρημάτων των καταχραστών του δημοσίου όσοι κατηγορούνται για διαφθορά» είπε. «Εδώ στην Ελλάδα «σιωπή των αμνών» παρά την ερώτηση μου στον πρωθυπουργό, σε αντίθεση με την FT που έδωσε στην είδηση αυτή δημοσιότητα γιατί είναι μια είδηση που συγκλονίζει διεθνώς.

Ο κ. Φρουζής έγινε ξαφνικά ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας και θα του επιστραφούν και 1,8 εκ. που έχει βγάλει έξω. Και από την άλλη δεν ψηφίζουν το άρθρο 86 στην συνταγματική αναθεώρηση –το άρθρο περί ευθύνης υπουργών-  γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ