Χανιά: Ανατίναξαν ATM με… λάστιχο ποτίσματος και φιάλη υγραερίου


Ολοένα και πληθαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα τα κρούσματα με τους διαρρήκτες να ακολουθούν μια νέα μέθοδο για τα τοπικά δεδομένα.

Ένα ακόμα περιστατικό ανατίναξης ΑΤΜ τραπεζών με την μέθοδο plofkraak καταγράφηκε χθες στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα στον Πλάτανο Κισάμου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), όπου άγνωστοι χρησιμοποίησαν αέριο για να προκαλέσουν έκρηξη στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών που ήταν εγκατεστημένο σε σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για μία μέθοδο που έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο. Πώς κάνουν τις «ενέσεις» αερίου στα ΑΤΜ

Η μέθοδος Plofkraak χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από Ρουμάνους διαρρήκτες σε ΑΤΜ, καθώς είχαν διακρίνει πως είναι μικρότερο ρίσκο από το να χτυπούν μέσα σε τράπεζα. Τη μέθοδο αυτή φαίνεται πως αντιγράφουν πλέον και άλλοι ληστές.

Οι δράστες συνδέουν φιάλες υγραερίου με λάστιχα ποτίσματος ή άλλα ειδικά λάστιχα. Τοποθετούν τη μία άκρη του λάστιχου μέσα στη σχισμή του ΑΤΜ από την οποία βγαίνουν τα χρήματα. Η άλλη άκρη είναι συνδεδεμένη με την μπουκάλα.

Στη συνέχεια, ανοίγουν τη στρόφιγγα του αερίου και το διοχετεύουν στο εσωτερικό του ΑΤΜ. Τελευταίο βήμα τους είναι να προκαλέσουν έκρηξη, συνήθως με ηλεκτρικά καλώδια που έχουν κολλήσει στο λάστιχο και τα οποία έχουν γυμνωθεί στις άκρες τους. Η ανάφλεξη που προκαλείται μέσω των καλωδίων (με τη βοήθεια μπαταρίας) έχει ως αποτέλεσμα την έκρηξη.

πηγή: zarpanews.gr

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ