Ολλανδία: Δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να δεχθεί πίσω τα παιδιά τζιχαντιστών


Η Ολλανδία δεν είναι υποχρεωμένη να βοηθήσει ενεργά στον επαναπατρισμό των μικρών παιδιών των γυναικών που εγκατέλειψαν τη χώρα και εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Αυτό απεφάνθη σήμερα ένα εφετείο στη Χάγη στην Ολλανδία ανατρέποντας μια προηγούμενη απόφαση ενός πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που είχε αποφασίσει πως  η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει ενεργά στο να επαναπατριστούν 56 παιδιά, που ζουν σε άσχημες συνθήκες σε καταυλισμούς στη Συρία.

Όλα τα παιδιά έχουν ολλανδική υπηκοότητα και είναι κάτω των 12 ετών, με τα περισσότερα από αυτά να μην ξεπερνούν τα έξι τους χρόνια. Η κυβέρνηση στην Ολλανδία έκανε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας και τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζαν Ολλανδοί αξιωματούχοι, οι οποίοι θα έπρεπε να πάνε στους καταυλισμούς για να βρουν τις γυναίκες και τα παιδιά.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η εν λόγω απόφαση θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην εξωτερική πολιτική της Ολλανδίας και τη διεθνή συνεργασία.

Οι γυναίκες και τα παιδιά, τους οποίους αφορά η απόφαση, διαμένουν σε πολύ άσχημες συνθήκες που μπορεί σύντομα να επιδεινωθούν εξαιτίας του χειμώνα στον καταυλισμό Αλ Χολ στη βορειοανατολική Συρία, προειδοποίησε ο δικηγόρος τους Άντρε Ζέεμπρεγκτς το δικαστήριο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ