ΕΝΦΙΑ: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε την 3η δόση


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να πληρώσουν την 3η δόση του ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων. 

Το ποσό της κάθε δόσης, είναι περίπου 550 εκατ. και καλούνται να πληρώσουν οι περίπου 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αναλυτικά, η 3η δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων έως τις 29 Νοεμβρίου, η 4η δόση του φόρου έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2020. Αυτό ισχύει για αυτούς που δεν έχουν εξοφλήσει τον φόρο εφάπαξ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μη πληρωμή της δόσης του ΕΝΦΙΑ έχει ως συνέπεια την επομένη της λήξης της ημερομηνίας πληρωμής, προσαύξηση του ύψους της δόσης (ή των δόσεων) που οφείλονται κατά 0,73% τον μήνα.

Σχεδιάζουν περαιτέρω «κούρεμα» – Ποιες αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ το 2020 κατά 10%, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, πριν από λίγες μέρες μιλώντας στον Real Fm.

Δημοσιονομικό χώρο για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020 δημιουργεί η ένταξη των περιοχών στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των αξιών.«Ενδεχομένως τον Μάιο να προκύψει επιπλέον χώρος για τα νοικοκυριά που πληρώνουν ακριβά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε πως «η μείωση θα είναι της τάξης του 10%».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ