Οι δέκα κανόνες του ανδρικού φλερτ


Οι δέκα κανόνες του ανδρικού φλερτΤο φλερτ, το παιχνίδι με τα μάτια, η πρώτη προσέγγιση, λένε ότι δεν έχουν κανόνες. Μια ματιά, μια κίνηση, ένα είδος συμπεριφοράς ενός άνδρα μπορεί να προσελκύσει μια γυναίκα και να απωθήσει μια άλλη. Η μήπως έχουν; Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια με έδρα το Σαν Λούις Ομπίσπο έκαναν μια πρωτότυπη έρευνα με μεγάλο δείγμα 2.000 γυναικών και τους ζήτησαν να τους παραθέσουν τα δέκα χαρακτηριστικά που εκτιμούν περισσότερο σε μια προσπάθεια να τις φλερτάρουν. Οι δημοφιλέστερες δέκα απαντήσεις είναι και ο… μπούσουλας της ανδρικής συμπεριφοράς όταν ετοιμάζεται να παίξει το ρόλο του κυνηγού…

10. Όχι μόνο σε μπαρ και κλαμπ.

Η γυναίκα το εκτιμάει περισσότερο όταν ένας άνδρας προσπαθεί να τη φλερτάρει σε χώρο άλλον από τους… προορισμένους γι’ αυτό το σκοπό. Μια… απόπειρα σε σουπερμάρκετ, σ’ ένα καφέ, ακόμα και στη στάση του λεωφορείου εκτιμάται δεόντως και αντιμετωπίζεται με πολύ πιο χαμηλά κριτήρια, διότι θεωρείται πολύ πιο αυθεντική. Η γυναίκα καταλαβαίνει ότι ο άνδρας ελκύεται πραγματικά απ’ αυτήν, δεν προσπαθεί να παίξει ένα παιχνίδι για να περάσει η βραδιά.

9. Παίξε με τα μάτια.

Η κάθε γυναίκα θέλει να είναι προετοιμασμένη πριν δεχτεί την… ανδρική επίσκεψη στο ζωτικό της χώρο. Μια σειρά επίμονων ματιών στέλνουν το κατάλληλο μήνυμα. Ενίοτε και την απάντηση. Η γυναίκα ξέρει πώς να… ενθαρρύνει αυτόν που την ενδιαφέρει με τη δική της ματιά, ώστε να αρχίσει καλά η ιστορία.

Οι δέκα κανόνες του ανδρικού φλερτ8. Φύγε αξιοπρεπής.

Πολλές φορές υπάρχει παρανόηση στις ματιές ή ακόμα και σύγχυση, κακή διάθεση, εκνευρισμός από κάτι άλλο και οι γυναίκες απορρίπτουν ένα φιλόδοξο αρσενικό χωρίς να εκτιμήσουν τα προσόντα του. Το να μην γίνεις κολλιτσίδα, να μην επιμένεις πολύ και να αποχωρήσεις με τακτ, ευγένεια και αξιοπρέπεια θα της δώσει την ευκαιρία να σε… γραδάρει καλύτερα κι ενδεχομένως να δώσει και σε σένα μια δεύτερη ευκαιρία πιο αργά.

7. Απόφυγε τα κλισέ

Προετοιμασμένες φράσεις, σαχλά αστειάκια που διάβασες σε «ειδικά» περιοδικά και χιλιοειπωμένα ανέκδοτα είναι τα πρώτα συστατικά της χυλόπιτας. Τις περισσότερες φορές αρκούν απλές, κατανοητές και ειλικρινείς φράσεις, μαζί μ’ ένα χαμόγελο, για ν’ αρχίσει το παιχνίδι. Τα κλισέ εκτός από σένα τα έχουν διαβάσει κι αυτές, πιθανότατα τους τα’ χουν πει περισσότερες από μία φορές, οπότε δεν πιάνουν πια.

6. Κομπλιμέντα με μέτρο

Κάθε γυναίκα κολακεύεται από ένα κομπλιμέντο, ακόμα κι αν είναι… θεά κι ακούει δεκάδες τέτοια καθημερινά. Μην απορρίψεις τα κομπλιμέντα επειδή τα’ χει ξανακούσει. Μην ξεκινήσεις, όμως, μ’ αυτά. Χρειάζεται το κατάλληλο timing, να βγει μέσα από τη συζήτηση, κι όχι η συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το κομπλιμέντο.

Οι δέκα κανόνες του ανδρικού φλερτ5. Αυτοπεποίθηση, όχι υπεροψία.

Ο «αέρας» που δείχνει το αρσενικό είναι ένα χαρακτηριστικό κομμάτι του φλερτ που ελκύει τις γυναίκες. Η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά που εμπνέεις, όμως, δεν πάει μαζί ούτε με τον κομπασμό, ούτε με την αυταρέσκεια, ούτε με την επιδειξιομανία. Βγαίνουν με απλές κινήσεις και φράσεις. Φράσεις όπως «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα» απλά εκνευρίζουν, αν δεν γελοιοποιούν…

4. Προσοχή στις… οσμές!

Το μοναδικό στοιχείο που είχε 100% αποδοχή ως… προαπαιτούμενο από μια γυναίκα δεν ήταν ούτε η ομορφιά, ούτε τα λεφτά, αλλά η προσωπική υγιεινή. Λίγος παραπάνω ιδρώτας και τσαλακωμένα ρούχα σ’ ένα χορευτικό κλαμπ δεν πειράζουν, αρκεί να μην συνοδεύονται από δυσάρεστες οσμές. Προσοχή σε ντους, αποσμητικό και κολόνια αν θες να μην απορριφθείς με τη μία.

3. Μην πίνεις για να πάρεις θάρρος.

Αν βρωμάς αλκοόλ από μέτρα μακριά δίνεις δύο λάθος μηνύματα: Είτε ότι είσαι αλκοολικός, είτε ότι δεν έχεις το απαραίτητο θάρρος για να μιλήσεις νηφάλιος. Και τα δύο είναι αρκετά για να την απομακρύνουν. Ασε που αν φτιάξεις κεφάλι και φας απόρριψη, για να μιλήσεις σε κάποιαν άλλη κινδυνεύεις να γίνεις… σκνίπα!

Οι δέκα κανόνες του ανδρικού φλερτ2. Μόνο αυτή υπάρχει.

Αν προσπαθείς να εισέλθεις σε… γυναικοπαρέα, στόχευσε μία και μην αλλάξεις στην πορεία. Το να πιάσεις κουβέντα με όλες χωρίς να δείχνεις εξαρχής την προτίμησή σου μπορεί να σε κάνει πρόσκαιρα δημοφιλή ανάμεσά τους (ειδικά αν δεχτούν και κέρασμα), όμως στην πορεία θα τις μπερδέψει και το πιθανότερο είναι να μην προχωρήσεις. Δώσε από την αρχή το μήνυμά σου ποια προτιμάς και στην πορεία προσπάθησε να την απομονώσεις. Το εκτιμά πολύ ότι την ξεχώρισες.

1. Να είσαι ο εαυτός σου.

Μην προσπαθήσεις να δείξεις ένα πρόσωπο που δεν υπάρχει. Ολοι μας τονίζουμε τα καλά μας στοιχεία και προσπαθούμε να κρύψουμε τα κακά, αλλά σε όλα υπάρχει μέτρο. Δεν έχει σημασία μόνο η πρώτη προσέγγιση, θα απογοητευθεί πολύ περισσότερο στη συνέχεια αν της δημιουργήσεις προσδοκίες, στις οποίες δεν μπορείς να ανταποκριθείς

Επιμέλεια: Αργύρης Παγαρτάνης

ΠΗΓΗ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ