Δώρα Αναγνωστοπούλου: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος εμείς οι δημοσιογράφοι να αποτελούμε είδηση»


Η Δώρα Αναγνωστοπούλου είπε την ειλικρινή της άποψη όσον αφορά στο επάγγελμά της και τη δημοσιότητα.

Αν η μεταγραφή από τη δημόσια τηλεόραση σε ένα νέο μεγάλο ιδιωτικό κανάλι είναι δείκτης επιτυχίας, η Δώρα Αναγνωστοπούλου βρίσκεται σίγουρα σε ανοδική πορεία. Η δημοσιογράφος – παρουσιάστρια μίλησε για το αν ήταν εύκολη ή δύσκολη η απόφαση να αποχωρήσει από την ΕΡΤ μετά από 16 χρόνια και πώς ήταν η πρώτη φορά που παρουσίασε κεντρικό δελτίο ως anchorwoman.

Αποχώρησες από την ΕΡΤ έπειτα από 16 χρόνια. Ήταν μια εύκολη ή μια δύσκολη απόφαση;

«Ήταν πιο εύκολη απ» όσο πίστευα αρχικά. Και αυτό για δύο λόγους: ο πρώτος έχει να κάνει με την ατμόσφαιρα στο κανάλι. Διαρκώς κάτι χτίζεται -και κυριολεκτώ στο χτίζεται-, κάτι αλλάζει, συστηνόμαστε με νέους συναδέλφους, βρισκόμαστε με παλαιότερους, υπάρχει μια δημιουργική διάθεση και ένας καλώς εννοούμενος συνωστισμός σε διαδρόμους και γραφεία. Ο δεύτερος έχει να κάνει με το επίπεδο του επαγγελματισμού, το οποίο φάνηκε ήδη από τις πρώτες ώρες «αέρα» στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια στις πλατφόρμες της συνδρομητικής τηλεόρασης».

Πώς θα σου φανεί αν τώρα, με τη μετακίνηση σου σε έναν ιδιωτικό σταθμό, τραβήξεις πάνω σου την προσοχή του κόσμου;

«Δεν πιστεύω πως θα βρω και παπαράτσι έξω από το σπίτι μου. Από κει και πέρα, νομίζω πως αυτό είναι ένα παιχνίδι που εάν θέλεις το παίζεις. Είναι πολλά τα αναγνωρίσιμα πρόσωπα που τους αρέσει να εκθέτουν την προσωπική τους ζωή, αλλά και άλλα που προτιμούν να την προστατεύουν. Εγώ απλώς λέω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος εμείς οι δημοσιογράφοι να αποτελούμε είδηση».

Δώρα Αναγνωστοπούλου

Η πρώτη φορά που παρουσίασες κεντρικό δελτίο ως anchorwoman πώς ήταν;

«Ένιωσα στον φυσικό μου χώρο από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο στούντιο για να παρουσιάσω τις ειδήσεις. Έκανα πολλά «δωδεκάρια», όπως λέμε μεταξύ μας το Δελτίο τα μεσάνυχτα, αλλά το Κεντρικό Δελτίο ήταν το μεγάλο μου στοίχημα. Αν κέρδισα κάτι από αυτό, ήταν η σχέση εμπιστοσύνης που έχτισα με το κοινό σε μια περίοδο που μάλλον δεν είναι και τόσο εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Έχω πολλά να κερδίσω ακόμα, αλλά και να μάθω, γνωρίζω όμως ότι ο λογαριασμός γίνεται στο τέλος».

Πώς θα είναι το Κεντρικό Δελτίο του ΟΝΕ; Πώς θα τοποθετηθεί σε σχέση με τα Δελτία που έχουμε δει έως τώρα στη δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση;

«Ένας βασικός γνώμονας είναι η εποχή που ζούμε. Δεν γίνεται να κάνεις ένα αργό Δελτίο την εποχή που η πληροφορία έχει τέτοιον όγκο και τρέχει με τέτοια ταχύτητα. Άρα, σφιχτοί χρόνοι και σωστή αξιολόγηση της είδησης. Αλλά και ανάλυση, γιατί μια είδηση έχει πτυχές, πολλές από τις οποίες υποφωτίζονται. Δεν ξεχνάμε επίσης πως η ενημέρωση δε γίνεται ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για την αντιπολίτευση, αλλά για τους πολίτες», είπε στο Down Town.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ