ΠΑΣΟΚ – Ο Γερουλάνος αμφισβητεί ανοιχτά τη Γεννηματά: «Χρειαζόμαστε νέα ηγεσία

Θέμα ηγεσία έθεσε ανοικτά ο Παύλος Γερουλάνος στο συνέδριο του κόμματος. Ευθεία σύγκρουση με τη Φώφη Γεννηματά και αιχμές για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου. «Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ θ» αναστηθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε πως «χωρίς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ μπαίνει με σιγουριά στις όχθες που χάραξε το Ποτάμι»

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ανοίγει ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος με την ομιλία του στο συνέδριο διάλεξε το δρόμο της ευθείας σύγκρουσης με τη Φώφη Γεννηματά και άφησε βαρύτατες αιχμές τόσο για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου όσο και για την εγκυρότητα των αποφάσεων που θα λάβει για τις καταστατικές αλλαγές.

«Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ. Σας ζητούν να θάψετε το ΠΑΣΟΚ με την ψήφο σας», είπε στην αρχή και στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Γερουλάνος, επικαλούμενος το ψήφισμα και τις 2.000 υπογραφές που ο ίδιος συγκέντρωσε με αίτημα για ανοιχτό και δημοκρατικό συνέδριο. Χρέωσε δε στην κυρία Γεννηματά και το περιβάλλον της απειλές, προσωπικούς χαρακτηρισμούς, εμμονική μυστικοπάθεια και αστείους τακτικισμούς, ενώ σχολιάζοντας την απόφαση να «ενσωματωθεί» το ΠΑΣΟΚ στο ΚΙΝΑΛ επισήμανε τα εξής: «Το πρόβλημα δεν είναι για να μην έχουμε, λέει, δυισμό. Άλλο είναι. Ότι ενώ σήμερα μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ εδώ μέσα, αύριο όλοι ΠΑΣΟΚ θα λέμε ότι είμαστε εκεί έξω». Για να καταλήξει ως εξής: «Ακόμη και η σημερινή ηγεσία μου μας ζητάει να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ θα λέει ότι είναι. Τον ήλιο δεν έβαλε στο ψηφοδέλτιό της; Γιατί; Διότι μόνο ΠΑΣΟΚ υπάρχει εκεί έξω».

Εκτίμησε δε πως «χωρίς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ μπαίνει με σιγουριά στις όχθες που χάραξε το Ποτάμι», προβλέποντας τη διάλυσή του και γι’ αυτό ζήτησε να υπάρξει «ηγεσία με αυτοπεποίθηση, ανοιχτή σε διαφορετικές απόψεις, που συνθέτει και δεν διχάζει, που αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση ως οξυγόνο και τη δημοκρατία ως μόνο πολιτικό εργαλείο σεβασμού και κύρους, εργαλείο ελευθερίας», ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του με την εξής προειδοποίηση: «Σας ζητούν να θάψετε το ΠΑΣΟΚ. Ψηφίστε ό,τι θέλετε, άλλωστε δεν έχετε απαρτία. Άλλωστε, ό,τι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα, θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here