ΑΕΚ – Άρης LIVE: «Κιτρινόμαυρο» ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.


ΑΕΚ και Άρης κοντράρονται στο ΟΑΚΑ για τη 11η αγωνιστική της Superleague. Η τρίτη της βαθμολογίας αντιμετωπίζει τον έβδομο, με τις δύο ομάδες να χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί. Πολλές απουσίες για την Ένωση που δεν έχει στη διάθεσή της Χουλτ, Κρστίτσιτς, Τσιγκρίνσκι, Ζεράλδες, Λιβάγια και Γαλανόπουλο. Εκτός αποστολής για τους «κίτρινους» οι Τόνσο, Ντουάρτε, Σούντγκρεν και Έμαν.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη στο ντέρμπι της 11η αγωνιστικής του πρωταθλήματος, σε ένα ματς με μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις των πλέι οφ, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί στη βαθμολογία της Superleague.

 

Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ έμεινε εννέα βαθμούς πίσω από την κορυφή και πλέον τα περιθώρια απωλειών λιγοστεύουν. Επιστρέφει στην έδρα της, όπου στα δύο τελευταία εντός έδρας ματς νίκησε με 3-2 Βόλο και Ατρόμητο, παρότι δέχτηκε πρώτη γκολ.

Η ΑΕΚ έχει δεχτεί 15 γκολ ως τώρα. Μόνο έξι ομάδες έχουν χειρότερη άμυνα και στα επτά από τα δέκα παιχνίδια της έχει δεχτεί τουλάχιστον δύο γκολ! Στα άλλα τρία δεν έχει δεχτεί.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης έρχεται στην Αθήνα για δεύτερη φορά φέτος, μετά την ισοπαλία με τον Πανιώνιο από τη Νέα Σμύρνη. Έχει να υπερασπιστεί ένα αήττητο τεσσάρων αγώνων με τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο του, αλλά και ένα αήττητο τριών αγώνων εκτός έδρας, μετά την ήττα στο Βόλο.

Όσον αφορά την παράδοση των δύο ομάδων, η ΑΕΚ υπερτερεί του Άρη, έχοντας κερδίσει τα μισά ακριβώς παιχνίδια τους, 55 από τα 110 στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο έχει μια μόλις νίκη στα πέντε τελευταία.

Τις τελευταίες τέσσερις σεζόν που βρέθηκαν αντίπαλοι, είναι εντυπωσιακό ότι στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαν ίδια συγκομιδή. Το 2010-11, το 2011-12 και το 2018-19 από τρεις βαθμούς η κάθε ομάδα, ενώ το 2012-13 από έναν.Η ιστορία στα ΑΕΚ – Άρης

Νίκες ΑΕΚ: 41
Ισοπαλίες: 11
Νίκες Άρη: 3

Πέρσι
28.10.2018: ΑΕΚ – Άρης 4-0
(5’ σουτ Μπογιέ, 56’ κεφαλιά Πόνσε, 62’ κεφαλιά Πόνσε, 72’ σουτ Λιβάγια)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ