Καιρός – Γηρυόνης: «Φούσκωσε» η θάλασσα στην Κατερίνη. Εντολή εκκένωσης σπιτιών

Δραματικές οι ώρες στην Κατερίνη, όπου η κακοκαιρία «Γηρυόνης» προκαλεί μεγάλα προβλήματα και προκάλεσε ακόμη και την εντολή εκκένωσης σπιτιών που βρίσκονται στην παραλία! Η θάλασσα «φούσκωσε» με αποτέλεσμα οι δρόμοι να γίνουν ποτάμια.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Πιερία το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα προκάλεσαν συναγερμό στις αρχές. Η θάλασσα «φούσκωσε» και οι δρόμοι στην παραλία της Κατερίνης έγιναν ποτάμια.

Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, να δοθεί εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των σπιτιών που βρίσκονται πάνω στην παραλία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής, πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης. «Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις από Κατερίνη και Λιτόχωρο και προχώρησε σε 4 αντλήσεις υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στο οδικό δίκτυο της παραλίας, καθώς σε κάποια σημεία, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, δεν μπορεί να γίνει η κυκλοφορία των οχημάτων», δήλωσε ο κ. Πατσιαλής.

Με απόφαση του δημάρχου Κατερίνης, τα σχολεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Κατερίνης (Πέτρας, Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας, Πιερίων) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από pierianews.gr

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here