Χίος: Ανοίγουν ξανά το κτίριο της ανακύκλωσης στη ΒΙΑΛ για να μην πνιγούν άνθρωποι – Η πρωινή εντολή.


Κάτω από το βάρος της γενικότερης κατακραυγής και αγωνίας, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων, που εκτιμάται ότι θα πλήξουν τη Χίο τις προσεχείς ώρες…

αποφασίσθηκε να διατεθεί στην αστυνομική διεύθυνση Χίου ο χώρος του κτιρίου της ανακύκλωσης, στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως προσωρινό καταφύγιο των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εκτεθειμένοι στην κακοκαιρία.

Η απόφαση ελήφθη το πρωί της Δευτέρας, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος από την αστυνομία και στην περιοχή μετέβη συνεργείο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου, προκειμένου να ανοίξει τις πόρτες του κτιρίου, οι οποίες είχαν «σφραγισθεί» με ηλεκτροσυγκόλληση, στις 4 Νοεμβρίου 2019, μετά από εντολή του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος ικανοποίησε έτσι σχετικό αίτημα της κοινότητας του Χαλκειούς.

Να σημειώσουμε ότι περιμετρικά του ΚΥΤ και σε κοντινά χωράφια διαμένουν χιλιάδες άνθρωποι κάτω από άθλιες συνθήκες και τυχόν κύμα κακοκαιρίας όχι απλώς θα επιτείνει τις δυσκολίες αλλά είναι σφόδρα πιθανόν να δημιουργήσει κινδύνους για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Οι χώροι του κτιρίου της ανακύκλωσης, που είναι κενό εξοπλισμού και ανακυκλώσιμων υλικών, θα είναι διαθέσιμοι στην αστυνομική διεύθυνση Χίου, η οποία και θα μεταφέρει εκεί προσωρινά όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους για να προφυλαχθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: astraparis.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ