ΗΠΑ: Αυτόν θέλει ο Τραμπ για νέο υπουργό Ναυτικού


Τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Νορβηγία Κεν Μπρεθγουέιτ θα προτείνει για τη θέση του υπουργού Πολεμικού Ναυτικού ο Τραμπ.

Η ανάρτηση αυτή του προέδρου Τραμπ στο Twitter έγινε μετά την παραίτηση του υπουργού Ναυτικού Ρίτσαρντ Σπένσερ, εξαιτίας της στάσης του στην υπόθεση του Έντουαρντ Γκάλαγκερ.

Ο πρώην υπουργός Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τάσσονταν υπέρ της έναρξης μιας εσωτερικής πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του Γκάλαγκερ, με ερωτηματικό για την παραμονή του ή μη στην επίλεκτη ομάδα των SEALs του Πολεμικού Ναυτικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έρχεται σε ρήξη με τον πρόεδρο Τραμπ που είχε απονείμει χάρη στον Γκάλαγκερ μετά την καταδίκη του από στρατοδικείο για την συμπεριφορά του στο Ιράκ.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει γνωστό, ότι το εν λόγω μέλος των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ( ΝAVY SEALs) που βρίσκεται αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο της αποπομπής του από την αναφερόμενη επίλεκτη μονάδα, ενημερώθηκε ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνταν σε βάρος του θα συνεχιστούν, παρά την ανακοίνωση για το αντίθετο, που έκανε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γκάλαγκερ.Τον κάλυψε πλήρως ο Τραμπ

Με μία ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος Τραμπ είχε επικρίνει τον χειρισμό της υπόθεσης, ενώ υποσχέθηκε ότι ο Γκάλαγκερ θα αποκατασταθεί εντός της κοινότητας των NAVY SEALs.

Ο Γκάλαγκερ αθωώθηκε για την δολοφονία, αλλά καταδικάστηκε για την δημοσιοποίηση φωτογραφιών με το πτώμα ενός Ιρακινού κρατούμενου.

“Το Πολεμικό Ναυτικό ΔΕΝ θα αφαιρέσει το διακριτικό της τρίαινας από τον πολεμιστή και μέλος των NAVY Seals Έντι Γκάλαγκερ. Στην υπόθεση αυτή έγιναν κακοί χειρισμοί από την αρχή. Γύρισε στα καθήκοντά σου!” Έγραψε ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter.

Click4more ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Ναυτικού

Επρόκειτο για μία ακόμη παρέμβαση του Τραμπ προς το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην υπόθεση κατά του 40χρονου Γκάλαγκερ, μία εβδομάδα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος είχε διατάξει το Πολεμικό Ναυτικό να ανακαλέσει τον υποβιβασμό του Γκάλαγκερ και να τον αποκαταστήσει, παρά την ποινή που του επέβαλε στρατοδικείο.

Από την άλλη μεριά, ο υποναύαρχος Κόλιν Γκριν που ηγείται της αναφερόμενης μονάδας ειδικών επιχειρήσεων είχε απαντήσει στην προεδρική ανάρτηση με την ανακοίνωση σύγκλησης της εσωτερικής πειθαρχικής επιτροπής της μονάδας (trident review board) προκειμένου να αποφασίσει αν ο αναφερόμενος αξιωματικός τηρεί τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στη μονάδα.

Ο Γκάλαγκερ είχε ενημερωθεί για την εξέταση της υπόθεσης του, αλλά και για μία προγραμματισμένη ακρόαση από την επιτροπή, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου.

Η αναφερόμενη ανάρτηση του πρόεδρου Τραμπ στο Twitter φάνηκε να προδιαγράφει την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού που υποστήριζε την απόφαση του Γκριν για την εξέταση της υπόθεσης του Γκάλαγκερ, αναφορικά με την παραμονή του ή μη στους SEALs.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ